Kurban Bayramı,  Eyüpsultan Belediyesi UZEL Kurban Satış ve Kesim Alanı, Bora

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Eyüpsultan Belediyesi UZEL Kurban Satış ve Kesim Alanı ilginç görüntülere sahne oldu.

Alanda, kurbanlık besicileri “2019 İstanbul Kurban Güzellik Yarışması” düzenlediler.

Yarışma öncesi Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

“BU SENE KURBAN BAYRAMI ETKİNLİĞİMİZİ HİJYEN ÜZERİNE KURDUK”

Kuran tilaveti sonrası ise Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken bir konuşma yaptı.

Başkan, Türkiye’nin dört bir yanından kurban satışı için Eyüpsultan’a gelen esnafa hoş geldiniz diyerek başladığı konuşmasında bu seneki Kurban Bayramı etkinliğini özellikle hijyen üzerine kurduklarını vurguladı.

“GÖRSEL VE FİZİKİ KİRLİLİKTEN UZAK MODERN KESİMHANELER KURDUK”

Başkan Deniz Köken, konuşmasında şunları söyledi;

“Artık, İstanbul’un göbeğinde hem görsel kirliliği olan, hem fiziki kirliliği olan meselelerin tamamından uzak Kurban ibadetimizi yerine getireceğiz. Kesimhanelerimizi en modern şekilde dizayn ettik. Kurban satış ve kesim yerlerini sürekli denetleyeceğiz, kargaşa, çamur olmayacak.

Burada, Kemerburgaz’da ve ilçemizde farklı noktalarda oluşturduğumuz toplam 7 ayrı satış ve kesim noktalarında hem kurban almaya gelen vatandaşlarımızı hem de satan vatandaşlarımızı mümkün olduğunca en iyi şekilde ağırlamaya çalışacağız. Kurallara uyan arkadaşlara teşekkür ediyoruz.”

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ve Eyüpsultan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fatih İke’nin davetli olduğu yarışmanın sunuculuğunu Radyo programcısı Uğur Bozdağ yaparken yarışmaya 13 büyükbaş kurbanlık katıldı.

Genel görünüm, güzellik, temizlik, ağırlık ve besici ile uyumu açısından değerlendirilen kurbanlıklar arasından, Ağrı’dan gelen 1 ton 300 kiloluk "Bora" isimli boğa birinci seçildi.

Yarışmada birinci gelen kurbanlığın sahibini tebrik eden Başkan Deniz Köken, kurbanlığa da Cumhuriyet altını taktı.

İkinci olan kurbanlığa yarım, üçüncüye ise çeyrek altın takıldı.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız