Onbir Ayın Sultanı Ramazan, Kadir Gecesi, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Eyüpsultan

Onbir Ayın Sultanı Ramazan ayında her gece binlerce kişiyi ağırlayan Eyüpsultan, Kadir gecesinde yine buluşma noktası oldu.

İslam dünyasının Mekke, Medine ve Kudüs'ten sonra dördüncü önemli merkezi sayılan Eyüpsultan, Kadir gecesinde İstanbulluların akınına uğradı.

Ramazan ayının içerisinde bulunan, bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini Eyüpsultan’da geçirmek isteyen vatandaşlar sabah namazından itibaren Eyüpsultan’a gelmeye başladı.

Günün ilerleyen saatlerinde ise kelimenin tam anlamıyla Eyüpsultan’da adım atacak yer kalmadı. Akşam ezanı ile oruçlarını açmaya başlayan vatandaşlar ardından teravih namazı için beklemeye başladı.

Teravih namazını Eyüpsultan’da kılan, Eyüp Sultan Türbesi’nde dualar eden binlerce kişi, Eyüpsultan Meydanı’nı doldurdu.

Teravih namazı öncesi, Eyüpsultan Camii imam hatiplerinden Kuran-ı Kerim tilaveti ve sohbet dinleyen vatandaşlar ardından teravih namazı ile geceyi taçlandırdı. Topluca edilen dualara hep bir ağızdan “âmin” denildi.

Şehir dışından Kadir Gecesi için Eyüp Sultan Cami'ne gelen vatandaşlar Eyüpsultan'ın manevi atmosferini yaşadıklarını dile getirdi. Bazı vatandaşlar yanlarında getirdikleri lokum, şeker ve hurmaları vatandaşlara dağıttı.

BAŞKAN DENİZ KÖKEN HELVA DAĞITTI

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Eyüpsultan Meydanı’nda helva dağıtarak vatandaşların Kadir Gecesini kutladı.

Başkan Köken, “Bin aydan daha hayırlı Kadir gecesini Eyüpsultan’ın manevi havasında karşılamak için yurdun dört bir yanından gelen vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, gecenin ülkemize hayırlar getirmesini Rabbimden niyaz ediyorum” dedi.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız