Eyüpsultan Belediyesi, 21 Eylül Dünya Temizlik Günü, çöp toplama

Eyüpsultan Belediyesi, dünyanın en büyük sivil toplum hareketlerinden biri olan ’21 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde farkındalık oluşturdu.

Eyüpsultan Kemerburgaz Kurtkemeri ormanında toplanan yüzlerce çevre gönüllüsü, yağmur altında çöpleri topladı.

Eyüpsultan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından 21 Eylül Dünya Temizlik Günü’ne özel düzenlenen etkinlikte, torbalarca atık toplandı.

Gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakmak ve doğal mirası korumak için etkinliğe katılan yaklaşık 300 çevre gönüllüsüne temizliğin ardından kahvaltı ikramı yapıldı.

ÇEVREMİZE SAHİP ÇIKMALI, DUYARLI OLMALIYIZ”

Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için duyarlı olmak gerektiğini belirten Eyüpsultan Belediyesi Başkan Yardımcısı Cevdet Yıldız, şöyle konuştu:

“Bu bütün dünyada farkındalık oluşturmak için yapılan bir temizlik çalışması. Dünyada binlerce insan bu çalışmalara farklı yerlerde katılıyor. Biz de Eyüpsultan Belediyesi olarak Sayın Başkanımız Deniz Köken’in talimatıyla bütün Eyüpsultanlılarla güzel bir temizlik çalışması yaptık. Çocuklarımıza yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için çevremize sahip çıkmalı, bu duyarlı olmak zorundayız.”

GELECEKTE ÇOCUKLARIMIZA TEMİZ BİR ÇEVRE BIRAKALIM”

Etkinliğe gönüllü olarak katılarak çöp toplayan Songül Akdemir, şu ifadeleri kullandı:

“21 Eylül Dünya Temizlik Günü için biz de çevremizi temizlemeye geldik. Bu tür etkinliklerin yaygınlaşmasını diliyorum. Güzel bir gündü. Çok güzel bir organizasyon. Bence her ilçede, her mahallede bile yapılabilir. Çok memnunum. Gelecekte temiz bir çevre bırakalım çocuklarımıza. Şu anda zaten çevreye çöp atmamak yetmiyor. Atılan çöpleri de toplamak gerekiyor. Duyarlı olalım, toplayalım yerdeki çöpleri, atmayalım.”

ÇEVREMİZ İÇİN SEVE SEVE GELDİK”

Çevre temizliğine duyarlı Eyüpsultanlı kadınlardan Ayşegül Kaya, bu etkinliğe çevremiz için katıldığını belirterek şunları söyledi:

“Çöp toplama etkinliğine Güzeltepe Mahallesinden katılıyorum. Ev hanımıyım. Bugün de bu çevre temizliği için buradayız. Çevremiz için seve seve geldik. Bugün burada karşılaştığımız manzara kötüydü. Sonuçta burası bir piknik alanı. Vatandaşlar geldikleri yerleri temiz bırakmalılar. Hem kendileri için hem çocuklarımız için. Bize de bu fırsatı veren büyüklerimize teşekkür ediyoruz.”

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız