Kültür ve sanatın tüm renkleri Eyüpsultan'da

Eyüpsultan Belediyesi’nin her yıl binlerce kursiyeri sanatın farklı dalları ile buluşturan sanat eğitimleri aralıksız devam ediyor. 2021- 2022 eğitim sezonunda 982 kursiyerin eğitim aldığı kültür sanat merkezlerine sadece Eyüpsultanlılar değil, İstanbul’un birçok farklı ilçesinden gelen sanatseverler de yoğun ilgi gösteriyor.

Sertarikzade Kültür ve Sanat Merkezi, Zal Mahmut Paşa Külliyesi’nde Minyatür, Çini, Ebru, Tezhip, İstanbul Kemençesi, Kaligrafi, Bendir, Seramik, Osmanlıca okuma, Çömlek gibi 14 farklı branşta eğitimler veriliyor.

Sanatın farklı dallarına ilgi duyan sanatseverlerin yeteneklerini keşfetme ve becerilerini geliştirme imkanı sunan eğitimler 2022 mayısının son haftasına kadar devam edecek. "Usta-çırak" ilişkisiyle verilen eğitimler, Eyüpsultan'la özdeşleşmiş musiki geleneğini ve sanat dallarındaki branşların gelişimine katkı sağlayarak yeni sanatçıların yetiştirilmesine de zemin hazırlıyor.

SANAT ATÖLYELERİNE KATILAN KURSİYERLER, VERİLEN EĞİTİMLERDEN MEMNUN KALDIKLARINI SÖYLÜYOR

Zal Mahmut Paşa Külliyesi’nde verilen seramik kursuna katılan Nurnisa Çakır, iki aydır geldiği kurstan büyük keyif aldığını ifade ederek şunları söyledi:

"Çok merak ettiğim bir kurstu, özellikle Eyüpsultan’da olunca başvuruda bulunmuştum. Seramik, gayet rahatlatıcı ve keyifli bir sanat dalı. İnşallah ilerleyen zamanlarda daha farklı şeyler yapma şansımız olur. Bu tarz kursların sosyal yaşantımız için önemli olduğunu ve sayısının daha da artırılması gerektiğini düşünüyorum"

Sertarikzade Kültür ve Sanat Merkezi'nde verilen, tezhip kursuna katılan 24 yaşındaki Zeynep Ceyhan, kurstan duyduğu memnuniyeti şu sözlerle dile getiriyor:

"Kursa iki aydır geliyorum; gayet iyi gidiyor. Hocamız sağolsun bizimle yakından ilgileniyor. Güzel işler peşindeyiz, azmediyoruz, çalışıyoruz. Sondaki o mutluluğu tatmak istiyoruz. Biz bu işe gönül verdik. Bu iş özen ve sevgi istiyor"

2018 yılından beri Ebru kursuna devam eden Burcu Demir ise Ebru sanatını hayatı boyunca yapmak istediğini belirterek şu açıklamalarda bulunuyor:

"Genel olarak İslami geleneksel sanatlara karşı bir ilgim var. O nedenle düzenli olarak devam etmeye çalışıyorum. Bir arkadaşım vesilesi ile haberdar olduğum Ebru’yu hayatıma oturtmak için katıldım. Kursumuz gayet güzel geçiyor. Gerek hocamızın bizi olan ilgisi gerekse arkadaşlık ortamı çok iyi"

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız