Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, öğrenci, Tercihte Rehberlik Hizmeti, Liselere Geçiş Sınavı, LGS

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, öğrencileri her alanda destekliyor.

İlçede öğrencilerle ilgili yapılan çalışmalara ayrı önem veren Başkan Deniz Köken, her fırsatta onların yanında oluyor.

Eyüpsultan Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü “Liselere Geçiş Sınavı” (LGS) sonrası tercih döneminde öğrencilerin yanında olarak onlara destek veriyor.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü Bilgi Evleri tarafından Eyüpsultan Camii Meydanı’na bir tercih çadırı kuruldu.

Öğrencilerin yapacakları tercihlerle ilgili kafalarında oluşan soru işaretlerini gidermek ve onların en doğru şekilde karar vermelerini sağlamak amacıyla kurulan çadırda, Bilgi Evleri’nde görevli, konusunda uzman rehber öğretmenler bulunuyor.

12 Temmuz 2019 tarihine kadar açık kalacak olan çadırda rehber öğretmenler sabah 10:00 ile akşam 18:00 saatleri arasında arasında hizmet verecek.

REHBERLİK HİZMETİNDEN VELİLER DE ÖĞRENCİLER DE ÇOK MEMNUN

Eyüpsultan Belediyesi tarafından kurulan tercih çadırı sabahın erken saatlerinden itibaren öğrenciler

ve velilerin akınına uğradı. Verilen hizmet hem veliler hem de öğrenciler tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı.

Tercih çadırına gelerek bilgi alan öğrenciler arasında bulunan, İstanbul’da eğitim gören Yemenli öğrenci Lyan Mazen düşüncelerini şöyle dile getirdi;

“LGS başvurusu ile ilgili bilgi almak için geldim. Çok faydası oldu. Eyüpsultan Belediyesine bize eğitim konusunda destek verdiği ve bize bu hizmeti sağladığı için çok teşekkür ediyorum.”

Semiha Kılıçkaya isimli veli ise “Eyüpsultan Belediyesinin burada tercih çadırı kurduğunu duyduk. LGS tercihimizle ilgili gelelim fikir alalım dedik. Çok yardımcı oldular, sorduğumuz sorulara da çok güzel cevaplar verdiler. Fikir edinmiş oldum. Çok memnum kaldım. İnşallah verimli olur.” şeklinde konuştu.

Fatma Şahin isimli veli de, Eyüpsultan Belediyesi Tercih Çadırı ile ilgili şunları söyledi;

“Çok güzel bir sistem, çok güzel bir hizmet olmuş. Nereye gideceğimizi sorabileceğimiz, rahatlıkla danışabileceğimiz bir yer kapı olmuş. Çok faydalı, çok yararlı buldum. Teşekkür ediyorum.”

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız