Maket pasta ve cake pops kursları büyük ilgi görüyor

Eyüpsultan Belediyesi’nin kadınlara özel projeleri arasında yer alan, kadınlarımızın emeklerini değerlendirerek çalışma hayatına katılımlarını, ekonomik ve sosyal yönden kalkınmalarını sağlayan ESMEK’lerde verilen eğitimler büyük ilgi görüyor.

Eyüpsultan Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğü’ne bağlı Eyüpsultan Mesleki Eğitim Kursları’nda (ESMEK), 4 merkezde pastacılık, aşçılık, mefruşat, modelistlik, sepet örücülüğü, şiş örgü, iğne oyası, giyim, el nakışı ve kuaförlük gibi 31 farklı branşta eğitimler veriliyor.

Bu eğitimler arasında büyük ilgi gören maket pasta ve Cake Pops yapım kursları ise ödüllü bir pastacılık eğitmeni olan İpek Enmutlu tarafından veriliyor. 7 – 8 Nisan 2018'de düzenlenen Cake Show İstanbul yarışmasında pasta ve cupcake kategorisinde altın madalya kazanana Enmutlu, aynı yarışmanın 2017 senesinde düzenlenen özel günler kategorisinde ise pastasıyla bronz madalya kazanmış başarılı bir eğitmen.

KURSİYERLERE KATILIM BELGESİ VERİLİYOR

Eyüp ESMEK’te verilen Ametist Maket Pasta ve Cakepops Yapımı kurslarına Eyüpsultanlı kadınlar yoğun ilgi gösteriyor. Pandemi nedeniyle 8’er kişilik gruplar halinde verilen eğitimlerde kursiyerlere katılım belgesi veriliyor. Eylül ayından itibaren Halk Eğitim’den olan normal sertifikalı kursların başlayacağını ifade eden İpek Enmutlu “Pandemi nedeniyle gerçek pasta kullanamıyoruz. Maket pasta üzerine kaplama ve taşlarla süsleme yapıyoruz. Tabi maket pasta üzerine çalışmalar yaparken gerçek pasta üzerinde neler yapılabileceğini anlatıp, önemli bilgiler de veriyorum. Ametist pasta yapımı çok zordur. Herkesin yapabileceği bir pasta değil. Burada yapıştırma, boyama, mermer desen tekniği gibi birçok teknik üzerine çalışmalar yapıyoruz. Maket pasta kursunda kursiyerler haftada üç gün 12 saat ders görüyorlar” dedi.

CAKE POPS EĞİTİMLERİ DE VERİLİYOR

Maket pasta yapımının yanı sıra cake pops eğitimi de verdiklerini dile getiren Enmutlu, “Cakepopslarda çeşitli hayvan şekilleri yapıyoruz. Burada yaptıklarımız yenilebilir ürünler. Çikolatanın hazırlanması, onun sıcaklığı ve yapıştırma teknikleri üzerine eğitim veriyorum. Hayvan figürlerinin kulaklarının, gözlerinin yapıştırılması gibi cake pops üzerine teknikler, önemli püf noktaları üzerine çalışmalar yapıyoruz. Burada eline hiç şeker hamuru almamış öğrenciler şeker hamuru ile tanışıyor. Cake Pops eğitimlerimiz ise haftanın iki günü ve toplam 4 saat oluyor”açıklamasını yapıyor.

SERTİFİKALI KURSLAR EYLÜL AYINDA

Eyüpsultanlı kadınların kurslara büyük ilgi gösterdiğini ve sertifikalı kursları beklediklerini sözlerine ekleyen başarılı eğitmen, “Kursiyerlerimiz kurslara düzenli olarak katılıyor. Eylül ayında başlatmayı düşündüğümüz Halk Eğitim’den sertifikalı kurslarımızda gerçek pasta üzerinde çalışacağız. Pastacılık çırağı modülü olursa poğaçalar, börekler, salata yapımları da olacak. Biz butik pasta modülünü almak istiyoruz” yorumunda bulunuyor.

KURSTA EĞLENCELİ VAKİT GEÇİRİYORUZ”

Sevinç Koç: Alibeyköy’den geliyorum, hem kendimi geliştirmek hem İpek hocadan ders almak benim için çok önemliydi. İpek hocayla çok güzel vakit geçiriyoruz. Eyüpsultan Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz bizlere böyle bir imkan sunduğu için. İlerde profesyonel olarak bu işi yapmayı düşünüyorum.

Meral Akyol: Yeşilpınar’dan geliyorum. Ben evde normalde yapıyorum ama kendimi geliştirmek amacıyla kursa katıldım. Hem pastaneciliği öğrenmek hem de İpek hoca bu işin ustası olan İpek hanımdan özellikle ders almak istedim. İpek hocayla çalışmak gerçekten harika bir şey. Ben daha organik şeyler yapıyorum ama pastane usulünü de burada öğreniyorum.

Satı Bayram: Yaş günleri ve özel günlerde dışarıdan söylemek yerine neden kendim yapmayayım dedim ve kursa katılmak istedim. Amacım evde pasta yapmayı öğrenmek. Belki ileride bu işi profesyonel olarak yapmak gibi şeyler de düşünebilirim. Derslerimiz çok zevkli geçiyor. Sağolsun İpek hocamızda her şeyi en ince ayrıntısına kadar bize öğretmeye çalışıyor.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız