MakeX Uluslararası Robot Turnuvası,Eyüpsultan, Habitat Derneği, Eyüpsultan Belediyesi

Eyüpsultan Belediyesi, Robotistan ve Habitat Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen Türkiye MakeX Uluslararası Robot Turnuvası’na ev sahipliği yapıyor.

MakeX Uluslararası Robot Turnuvası Yarı Finali, 18 Mayıs Cumartesi günü 18:00'da Eyüpsultan Belediyesi Osmanlı Park Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilecek.

Her yıl yeni tema ile yapılan MakeX Uluslararası Robot Turnuvası’nın bu yılki teması ‘Şehir Muhafazı’ oldu.

Geçtiğimiz hafta Ankara’da yapılan yarı finallerde 8 takım finale adını yazdırırken, İstanbul’daki yarı finalistler Eyüpsultan Belediyesi’nin Osmanlı Parkı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşecek yarışmada belli olacak.

Eyüpsultan Belediyesi’nin Simurg Robot Okulu da hazırladığı çalışma ile yarı finalde yarışacak.

Yaklaşık 40 takımın katılacağı İstanbul Yarı Finalleri’nde 8 takım finale kalmak için mücadele edecek.

Eylül ayında gerçekleşecek MakeX Uluslararası Robot Turnuvası Final Yarışları 16 takımın mücadelesine sahne olacak.

Kazanan takım ise Türkiye’yi Çin’de temsil edecek.