Doç. Dr. Emine Sibel Hattap, Eyüpsultan, Eyüpsultan Belediye Başkan Yardımcısı Eda Çaçtaş

Eyüpsultan Araştırma Merkezi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Akademik Buluşmalar’da, Doç. Dr. Emine Sibel Hattap, “Rölöve Restorasyon çalışmaları ile Eyüpsultan’ı yaşatmak - MSGSÜ ve EYSAM işbirliği” adlı sunumunu gerçekleştirdi.

Programa, Eyüpsultan Belediye Başkan Yardımcısı Eda Çaçtaş’ın yanı sıra, Strateji Geliştirme Müdürü İrfan Çalışan ve çok sayıda davetli katıldı.

EYSAM tarafından başlatılan “Üniversitelerle İşbirliği Çalışması” kapsamında, 2017-2018 ve 2018-2019 öğretim dönemlerinde, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimari Restorasyon Programı öğrencilerinin Eyüpsultan’da yaptığı proje çalışmaları ile ilgili süreç ve sonuçları konuşuldu.

Emine Sibel Hattap, rölöve ve restorasyonun önemine değinerek öğrencilerin bu süreçte hazırladıkları proje önerilerini ve raporları anlattı.

Bu iki dönemde Mimari Restorasyon Programı öğrencileri sivil mimarlık ve restorasyon konuları üzerine çalıştı.

Programın sonunda Başkan Yardımcısı Eda Çaçtaş, Emine Sibel Hattap’a teşekkür plaketi verdi. Program davetlilerin katkıları ve toplu hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.