Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Alibeyköy Ortaokulu TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Alibeyköy Ortaokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu "Alibeyköy Ortaokulu TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı"nın açılışını yaptı.

Başkan Deniz Köken’in İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütçü ile birlikte açılışını yaptığı bilim fuarında, öğrenciler tarafından aylar süren çalışmalar sonucu hazırlanan ve TÜBİTAK tarafından TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda sergilenmeye uygun görülen 33 proje yer aldı.

SOSYAL ALANDA DİKKAT ÇEKİCİ PROJELERE İMZA ATTILAR

Sergide; matematik, fen, tarih gibi bilim dallarında hazırlanan projelerin haricinde doğanın korunması, çevrenin temiz tutulması, sokakta yaşayan başıboş hayvanlara sahip çıkılması ve nesli tükenme tehlikesi altında olan hayvanların koruma altına alınması gibi sosyal projeler de yer aldı.

Birbirinden güzel ve dikkat çekici projelerin bulunduğu bilim fuarını gezen Başkan Deniz Köken, öğrencilerden projeleriyle ilgili bilgi aldı.

GELECEĞİN MUCİTLERİ EYÜPSULTAN’DAN YETİŞECEK”

Tüm öğrencileri başarılı çalışmalarından dolayı ayrı ayrı tebrik eden Başkan Deniz Köken fuarla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Geleceğin mucitleri Eyüpsultan’dan yetişecek. Endüstri 4.0 yapay zeka çağını çocuklarımızla yakalayacağız. Okul müdürümüzü, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bu tür çalışmaları geliştireceğiz inşallah. Bizim gençlik bayramlarını bilim bayramlarına çevirmemiz lazım.”

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız