Öğretmenlerimiz için ‘Sen Değiş Dünyan Değişsin Atölyesi' düzenlendi

Eyüpsultan Belediyesi, ilçede görev yapan öğretmenlere yönelik olarak, Hale Caneroğlu tarafından hazırlanan ve Kişisel Gelişimi destekleyen “Sen Değiş Dünyan Değişsin Atölyesi” düzenledi.

Eyüpsultan Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Salonu'nda düzenlenen çalışmaya Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken de katıldı.

Atölye çalışması, öğretmenlerin motivasyonun artması ve hayatlarındaki olumsuzlukları değiştirecek temel prensipleri bulup, günlük hayatlarında onları sabote eden negatif düşünce kalıplarını fark ettirmek amacı ile düzenlendi.

Çalışma, Oyuncu, yazar, eğitmen Hale Caneroğlu tarafından, Pozitif Psikoloji Bilimin bilimsel temelli egzersizleri, Heal Your Life öğretisinin uygulamaları, Dale Carnegie İş Koçluğu, Mindfulness ve Happiness Advantage tekniklerinin birleştirilmesi ile özel olarak tasarlandı.

Katılımcıyı kendi değerleri ile tanıştırmak, hayatlarındaki olumsuzlukları değiştirecek temel prensipleri bulmak, öz-sevgi, öz-değer ve öz-güvenleri konusunda farkındalık yaratıp, bu duygularını güçlendirecek alışkanlıklar edindirmek, günlük hayatlarında onları sabote eden negatif düşünce kalıplarını fark ettirmek, sürekli yaptıkları “ertelemeler” için bahanelerinin kökenini bulmak ve yola devam etmek, değişim ve dönüşüm kavramları için esnemelerini sağlamak, yaşamlarına bir bütün olarak (aile-iş-eğlence-sağlık-vs...) dışardan baktırarak analiz ettirmek ve böylelikle hayatlarındaki dengeyi yönetmelerini sağlamak, mutluluğu ve iyi olma halini artırdığı bilimsel olarak ispat edilmiş pozitif psikoloji biliminin 12 etkili alışkanlığının hangisinin onlara faydalı olabileceğini tespit edip bu alışkanlığı onlara kazandırmak için düzenlenen eğitim yaklaşık 3 saat sürdü.

Eğitim sonunda ayna egzersizi ile müzikli kapanış gerçekleştirildi.