Okumak Güzeldir için heyecan dorukta

Eyüpsultan Belediyesi tarafından bu yıl 2.’si düzenlenen “Okumak Güzeldir” kitap okuma yarışması için heyecan dorukta.

Gelen yoğun başvurular üzerine İstanbul'dan katılım şartı kaldırılarak Türkiye geneline açılan yarışma öncesi Eyüpsultan Belediyesi Instagram hesabı üzerinden 25 Mayıs Salı akşamı özel bir canlı yayın gerçekleştirdi.

CANLI YAYINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in yarışma ile ilgili açıklamalarda bulunduğu canlı yayına Başkan Yardımcısı Zekeriya Yıldız, Nesil Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Fatih Duman, Antalya’da yaşayan tıp öğrencisi, kitap fenomeni Ümmü Nur Kaya, sanat tarihçisi ve yazar Büşra Balçık, Okumak Güzeldir 2020’nin birincisi Nurefşan Yarımoğlu da katıldı.

YARIŞMAYA 57 BİN 745 KİŞİ MÜRACAAT ETTİ

Son derece sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen yayında Başkan Deniz Köken, bu yıl yarışmaya büyük bir ilgi olduğunu ve toplamda 57 bin 745 kişinin müracaat ettiğini belirterek şu açıklamalarda bulundu:

“Bu kadar rağbet olması gelecekle ilgili bizi umutlandırıyor. Okumak, araştırmak, okuduğun üzerinden sınavlara girmeye talip olmak çok güzel. Başarılı bir organizasyon oldu, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu sene gelen yoğun talep üzerine ülke çapına açmak zorunda kaldık, demek ki okuma ihtiyacı varmış. Bir dahaki sene inşallah başka kurumlarda katılır da onlarda yaparlar. Yayınevlerinin de bu işe girmesi lazım. Her şeyin dijitalleştiği bir ortamda kitapla haşır neşir olmak, yaprakları çevirmek, kaldığın yeri işaretlemek, sonra tekrar ona dönmek bunlar çok eski hasletlerdi, eskilerde kalmıştı, şimdi tekrar eskiyle yenini buluşmasını sağlamış gibi olduk.”

KİTAPLARI DİJİTAL ORTAMDA DEĞİL, SAYFALARINI ÇEVİREREK OKUMAYI SEVİYORUM”

Yayında dijital kitap yerine, kitaba dokunmayı ve sayfaları çevirmeyi tercih ettiğini belirten Başkan Deniz Köken, “Kitaba ne zaman başladım, ne zaman bitirdim, şu tarihte hangi kitap okundu bunları hep not alırım. Genç kuşak internetten indirip ekrandan okuyabilir ama ben not alarak okumaktan yanayım. Oral Sander’in iki cilt halinde yayınlanan Dünya Siyaset Tarihi kitabını ve Ahmet Akbulut'un Sahabe Dönemi İktidar Kavgası kitabını özellikle gençlerin ve üniversite öğrencilerinin okumalarını tavsiye ediyorum” dedi.

KATILIMCILARIN YÜZDE 83’Ü KADIN

Canlı yayında yarışma ile ilgili istatistikleri de paylaşan Başkan Deniz Köken, ülkenin her bölgesinden katılımcıların olduğunu vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti:

“Katılımcıların yüzde 18’i 17 yaş altında, yüzde 58’i 18 – 25 grubu, burası çok önemli katılımcıların yüzde 83’ü kadınlardan oluşuyor. Bizim hem cinslerimiz açısından sıkıntılı bir durum. Ben bütün katılımcı kızlarımızı, henfendileri tebrik ediyorum bu süreçte. Yüzde 6 Eyüpsultan sınırları içinde katılım var. 33 bini İstanbul dışı, 22 bini ise İstanbul içi, yine katılımcıların yüzde 23’ü 26 – 45 arasında. Demek ki 10 yaşından 45 yaşına kadar yoğun bir katılım var.”

Yarışma ile ilgili merak edilen soruların da yanıtlandığı “Okumak Güzeldir Canlı Yayın Özel” programının sonunda Başkan Deniz Köken, bütün katılımcılara başarılar dileyerek “Ben böyle güzide bir organizasyonun içinde oldukları için bütün kitap sevenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Yarışmanın sınavı online olarak Eyüpsultan Belediyesi’nin internet sitesi üzerinden, 26 Mayıs 2021 Çarşamba günü 21:00 – 21:50 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Okumak Güzeldir sınav ekranı saatler 21:00'i gösterdiğinde https://www.eyupsultan.bel.tr/ internet sitemizde aktif olacak.

Herkese başarılar diliyoruz.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız