“Okumak Güzeldir" Yarışmasında Dereceye Girenler

Başarılarının Sırlarını Açıkladı…

Eyüpsultan Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından, kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap okumayı sevdirmek, Türk Dili ve Edebiyatı'nın seçkin eserlerine ilgiyi artırmak amacıyla “Okumak Güzeldir” sloganıyla düzenlenen yarışmanın kazananları belli oldu.

28 Mayıs Perşembe günü www.eyupsultan.bel.tr sitesi üzerinden online olarak gerçekleştirilen ve toplam 7 bin 608 kişinin başvuruda bulunduğu yarışmada, Huriye Nurefşan Yarımoğlu birinci oldu, Eyüpsultan Asım’ın Nesli İmam Hatip Ortaokulu’nda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni 32 yaşındaki Osman Akgündüz ikinci oldu, İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak Mühendisliği 2. Sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Mert Eroğlu ise üçüncü oldu.

YARIŞMANIN BİRİNCİSİ HURİYE NUREFŞAN YARIMOĞLU

Yarışmada 2 bin 414 saniyede 45 soruya doğru olarak cevap vererek birinci olan Huriye Nurefşan Yarımoğlu 4 kişilik (Kazanan kişi ve 3 yakını) 7 gece 8 gün Endülüs gezi turu kazandı.

ENDÜLÜS GEZİSİNE AİLEMLE KATILACAĞIM”

Galatasaray Üniversitesi Felsefe Bölümü son sınıf öğrencisi olan Huriye Nurefşan Yarımoğlu, yarışma ve kazandığı Endülüs gezi turu ile ilgili şunları söyledi: “Liseden arkadaşım böyle bir yarışma olduğunu söyledi. Ödüller de çok ilgi çekici olduğu için bunu kaçırmamalıyım diye düşündüm. Birinci olunca çok mutlu oldum.

İspanya, gezmek istediğim ülkeler arasındaydı. Ailemle birlikte gezebilecek olmak da güzel bir fırsat oldu. Kitapların gençlere ve yetişkinlere yönelik olması ve ödülün de gezi olması motive ediciydi. Ayrıca bu tarz ödüller kitap okuma alışkanlığının kazanılmasında önemli faktör oluyor. Daha çok okumaya sevk ediyor. Kitaplar da güzel seçilmişti.”

UMARIM BÖYLE YARIŞMALARIN DEVAMI GELİR”

“Ayrıca kitap okuma yarışmasının pandemi sürecine denk gelmesi kitap okumamı da olumlu yönde etkiledi. Kitap okuma açısından daha verimli geçti. Böyle bir yarışmaya vesile oldukları için Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’e teşekkür ediyorum. Umarım devamı gelir ve başka insanlar da faydalanır.“

YARIŞMANIN İKİNCİSİ OSMAN AKGÜNDÜZ

2 bin 759 saniyede 45 soruya doğru cevap vererek ikinci olan Osman Akgündüz ödül olarak 4 kişilik (Kazanan kişi ve 3 yakını) 4 gece 5 gün Kudüs gezi turu kazandı.

KİTAPLARIN HEPSİNİ İKİ DEFA OKUDUM”

Osman Akgündüz yarışma ve kazandığı Kudüs gezi turu ile ilgili şunları söyledi: “Meslektaşım Musa hoca yarışmanın afişlerini gösterdi. Sınava yaklaşık 2.5 ay vardı. Öyle başladık, Allah’a şükür güzel bir netice de elde ettik. Mart ayının başlarında okumaya başladım ama zaten Osmancık, Memleket Hikayeleri ve Beş Şehir daha önceden okuduğum kitaplardı. Yoksulluk İçimizde ve Esir Şehrin İnsanları kitaplarını da bu vesileyle ilk defa okumuş oldum. Bu süreçte süre boldu, kitapların hepsini iki defa okudum.”

SORULARIN BU KADAR KAPSAMLI OLACAĞINI DÜŞÜNMEMİŞTİM”

“Yarışma güzel geçti. Soruların bu kadar kapsamlı olacağını düşünmemiştim. Güzel, kaliteli, düşünülmüş, tasarlanmış sorular olduğunu gördüm. Cevap anahtarı yayınlandığında 45 doğru cevap verdiğimi tespit ettim. 47 – 48 yapmış olsaydım en baştan dereceye girdim derdim ama 45 olduğu için bakalım nasip dedim.”

Dereceye girdiğimde ailece çok sevindik. Eşim, 15 aylık çocuğum hep beraber çalıştık gibi oldu. Koronavirüs süreciydi, evdeydik, okula gidip gelemedik. Öğrencilere online ders verdik. Pandemi süreci olmasa, belki o kadar vaktimiz olmasa bir defa okurduk, çıkardığımız notlarla yetinirdik. Ama vakit bol olduğu için bir defa daha okuyalım diye baştan döndük. İyice hazmetmiş olduk.”

“İlk defa yurt dışına çıkmış olacağız. Bu da Kudüs gibi bizim için oldukça önemli bir mekanı bize sunacak. Tabii ki bir yarışmaya girerken hedef birincilik olur ama Kudüs çok güzel bir yer. Allah’a şükür, Peygamber Efendimizin (S.A.V) yeryüzünde ziyaret edilmesini bize tavsiye ettiği üç mekandan birisi. Biz de Mescid-i Aksa’ya Kudüs’e gitmiş olacağız, inşaallah diğerlerine de gitmek nasip olur.”

Ben, eşim ve oğlum 3 kişiyiz. Yanımızda yarışmaya girmeme vesile olan Musa hocamın gelmesini düşünüyorum.

BELEDİYE BAŞKANIMIZ DENİZ KÖKEN BEYE VE ÇALIŞMA ARKADAŞLARINA MÜTEŞEKKİRİZ”

Eyüpsultan Belediyesi’nin bu yarışmayı düzenlemesi zaten başlı başına önemli bir hadise. Kültür sanat faaliyetlerine çok fazla önem veriliyor. Faaliyetleri takip ediyoruz. Aynı ilçe sınırları içerisinde çalıştığımız için okulda da bu faaliyetlerin yansımalarını görüyoruz. Kültür sanat faaliyetlerinin bu şekilde devam etmesini temenni ediyoruz. Bu yüzden Belediye Başkanımız Deniz Köken beye ve çalışma arkadaşlarına müteşekkiriz. Belediye Başkanımız Deniz Köken beyin Eyüpsultan için yaptığı çalışmaları görüyoruz, takip ediyoruz, kendisine çok teşekkür ediyoruz. Allah başarılarının devamını nasip eylesin.”

YARIŞMANIN ÜÇÜNCÜSÜ MERT EROĞLU

Mert Eroğlu ise yarışmada 2 bin 347 saniyede 44 soruyu doğru olarak cevaplayarak üçüncü oldu ve 4 kişilik (Kazanan kişi ve 3 yakını) 3 gece 4 gün Saraybosna gezi turu kazandı.

KİTAPLARI 2.5 AY GİBİ BİR ZAMANDA OKUDUM”

Yarışmada 3. olarak 3 gece 4 gün Saraybosna gezi turu kazanan 20 yaşındaki Mert Eroğlu, İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak Mühendisliği 2. Sınıf öğrencisi. Eskişehir’de yaşayan Mert, yarışmadan üniversiteden bir arkadaşının vasıtasıyla haberdar olduğunu belirterek, şunları söylüyor: “Katılma amacım ilk üç arasına girip gezi ödülünü kazanmaktı. Çünkü gezmeyi ve yeni yerler görmeyi çok seviyorum. Buna ulaşmanın yolunun kitap okumaktan geçtiğini görünce düşünmeden katılmaya karar verdim. Yaklaşık 2.5 ay gibi bir zamanda kitapları okudum. Osmancık’ı daha önce lisede okumuştum. Kitapları okuduktan sonra önemli kısımları bir deftere not aldım.”

YARIŞMA İÇİN ÇOK EMEK VE ZAMAN HARCADIM”

Yarışma için çok zaman ve emek harcadığını, kendine güvendiğini ve başarılı olacağına inandığını vurgulayan Eroğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Çoğu soruyu neredeyse hiç düşünmeden kısa bir süre içinde yanıtladım. Ancak yorum soruları bana çok çelişkili geldi. Zaten yanlışlarımın hepsi onlardan çıktı. Açıkçası gerek yarışmadan sonra gerekse cevaplar açıklandıktan sonra hayal kırıklığına uğradım. 6 yanlış bana fazla gelmişti. Ertesi gün sonuçları öğrenmek için bilgisayar başındayken telefon geldi ve üçüncü olduğum söylendi. Tabii ki çok sevindim.”

GEZİYE, ANNEM, BABAM VE KARDEŞİMLE GİDECEĞİM”

Daha önce hiç yurt dışına çıkmadığını, bu geziyle ilk defa yurt dışı deneyimi yaşayacağını açıklayan Mert Eroğlu, “Gezmeyi seven biri olarak çok güzel bir fırsat oldu benim için. Yarışmaya beni teşvik eden en önemli etken zaten ödüllerin güzelliğiydi. Tarihe büyük bir ilgim olduğundan Türk izlerinin bulunduğu bu şehre gitmeyi dört gözle bekliyorum. Geziye annem, babam ve kardeşimle gitmeyi düşünüyorum” dedi.

BAŞKANIMIZA BÖYLE GÜZEL BİR UYGULAMAYA ÖNCÜLÜK ETTİĞİ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM”

Eyüpsultan Belediyesi’nin düzenlediği “Okumak Güzeldir” Kitap Okuma Yarışması’nın hem okutulan kitaplar, hem de ödüllerin anlamlı yerler olması bakımından isabetli olduğunu vurgulayan Eroğlu şunları söyledi: “Biz gençlerin kitap okuma alışkanlığının azaldığı bir dönemde bizi anlatan güzel eserlerin okunması umarım herkes için yararlı olmuştur. Örneğin Ben Beş Şehir’i daha önce okumamıştım ve çok beğendiğim bir kitap oldu. Ayrıca ödül olarak Endülüs, Kudüs, Saraybosna gibi Müslüman ve Türk izlerinin bulunduğu yerlere gezilerin tercih edilmesi bizde kaybolmaya yüz tutmuş tarih bilincimizi yeniden canlandıracağını düşünüyorum. Başkanımıza böyle güzel bir uygulamaya öncülük ettiği ve güzel kitapları okumama vesile olduğu için teşekkürlerimi iletirim.”

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız