Eyüpsultan Belediyesi, Özcan Ünlü, Kültür Sohbetleri, Seyfullah Kartal

Eyüpsultan Belediyesi tarafından Zal Mahmut Paşa Külliyesi Avlusu’nda düzenlenen söyleşi programları her gün farklı konuklarıyla devam ediyor.

Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen birbirinden özgün programlarda, değerli konuklar ağırlanıyor.

Ramazan ayının sekizinci gününde yazar ve şair Özcan Ünlü, Zal Mahmut Paşa Külliyesi’ndeki Kültür Sohbetleri’nin konuğu oldu.

Söyleşi programında, Grup Neva tasavvuf müziğinin sevilen eserlerini seslendirirken, Seyfullah Kartal şiirleriyle eşlik etti.

Kartal'ın okuduğu şiirler izleyicilere keyifli anlar yaşattı.

Eyüpsultan Belediyesi’nin, “Selam” sloganıyla “Onbir Ayın Sultanı”nı karşılamasının önemine değinen Özcan Ünlü söyleşi programında şu ifadelere yer verdi:

"Selam gönül kapılarını açar. Tebessüm uyandırır. Bu bakımdan şu dönemde Eyüpsultan Belediyesi’nin "Selam" sloganıyla Ramazan Ayı'nı karşılaması beni çok mutlu etti.

Haz ve hız çağındayız. Her şeyin çok çabuk tüketildiği bir çağda Ramazanlar daha da anlam kazanıyor. Hız ve tüketim çağındayız. Son sürat giden bir trenin el frenidir Ramazan. Durmalıyız. Yavaşlamalıyız.

Merhamet duygusunu unuttuk. Hatta kaybettik. O duyguyu tekrar ortaya çıkarmalıyız. Kutsal Kitabımız Kur'an-ı Kerim "OKU" diye başlar. Ama toplum olarak okumuyoruz. Fıtratı oku. Kalbi oku. Günün 5 saatini TV karşısında geçiriyoruz. Yılda sadece 6 saat kitap okuyoruz. Maalesef okumuyoruz.

Tasavvuf, bir arınma disiplinidir. Tasavvuf değerlerini hayatımıza tekrar sokmalıyız. Toplumun çürümesinin karşısında bu değerlerle durabiliriz."

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız