Pandemi döneminde hizmeti vatandaşın ayağına götürdük

Eyüpsultan Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü, Koronavirüsle mücadele kapsamında vatandaşların belediye binasına gelmeden işlemlerini rahat ve güven içerisinde gerçekleştirmeleri adına birçok yeni hizmeti hayata geçirdi.

Eyüpsultan Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen uygulamalar sayesinde ilçede yaşayan, özellikle sokağa çıkamayacak durumda rahatsızlıkları bulunan vergi mükellefi vatandaşlar, vergi ödemelerini ve diğer işlemlerini rahatlıkla yapabildiler.

MOBİL VEZNE UYGULAMASINI HAYATA GEÇİRDİK

Koronavirüs (Covid-19) sebebiyle mükelleflerimizin, güvenliğini sağlamak amacıyla, yapılan tahsilat işlemlerinde vatandaşlarımızın Belediyemize gelmelerine gerek kalmadan mobil vezne uygulaması ile Eyüpsultan sınırları içerisindeki tüm mahallelerimize aracımızı konuşlandırarak, yerinde hizmet gerçekleştirildi.

65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARIMIZA EVİNDE HİZMET

Pandemi sürecinde evinden çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşlarımız için, taleplerini bir telefon ile iletmelerinin ardından mobil aracımızla evlerine kadar giderek tahsilat ve tahakkuk işlemleri gerçekleştirildi.

TAPU İŞLEMLERİNİ ONLINE OLARAK GERÇEKLEŞTİRDİK

Belediyemiz ile Eyüpsultan Tapu Müdürlüğü arasında yapılan sözleşme ile vatandaşlarımızın Tapu Müdürlüğüne gitmesine gerek kalmadan ve bürokratik işlemlerin azaltılması amacı ile kurumsal yazışma işlemlerini online olarak Belediyemizde gerçekleştirdik.

WEB SİTESİ ÜZERİNDEN BEYAN KABUL ETME İŞLEMLERİNİ BAŞLATTIK

Tapu Beyan bildiriminde bulunmak isteyen vatandaşlarımızın, Belediyemize gelmelerine gerek kalmadan kurumsal web sitemiz üzerinden e-beyan talebi ile gönderebilecekleri beyan kabul etme işlemlerini başlattık.

NUMARATAJ VERİLERİ MEKANSAL KAYIT SİSTEMİNE AKTARILDI

Online işlemlerde etkin hizmet ve iş akışını hızlandırmak amacıyla Belediyemizin Numarataj verileri AKS (Adres Kayıt Sistemi)’nden 2019 Yılı Ağustos yılı itibariyle 16.000 kayıt düzeltilerek, yeni sistem olan MAKS (Mekansal Kayıt Sistemi)’ne aktarıldı.

KEP SİSTEMİYLE, KURUMSAL YAZIŞMA İŞLEMLERİNİ HIZLANDIRDIK

Diğer kurumlarla olan yazışmalarımızı hızlı ve kolay şekilde gerçekleştirmek amacıyla ıslak imza sisteminden, KEP sistemine geçerek zaman kaybına uğramadan vatandaşlarımızın kurumsal yazışma işlemlerini hızlandırdık.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız