Parklarımızı Sizlere Hazırlıyoruz

Eyüpsultan Belediyesi, 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan kişiler ve çocukların Pazar günkü sokağa çıkma serbestisi öncesi parkları yeniden dezenfekte ederek temizletme çalışmalarını gerçekleştirdi.

6 Mayıs tarihli, 65 Yaş ve Üzeri/20 Yaş Altı/Kronik Rahatsızlığı Bulunan Kişilerin Sokağa Çıkma Kısıtlaması İstisnası Genelgesi çerçevesinde, 10 Mayıs Pazar günü, 11.00-15.00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşları ve ihtiyaç duyulan hallerde bunların refakatçileri de istisna kapsamında olacak.

Bu genelge üzerine Eyüpsultan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı bulunan kişiler ile çocukların sokağa çıkma serbesti öncesi parkları yeniden dezenfekte ediyor.

Dezenfekte işlemi, belirli bir süre de olsa sokağa çıkarak açık havada dolaşma imkanı bulacak vatandaşların dinlenmek amacıyla parklarda gönül rahatlığıyla oturmaları ve onların sağlığını korumak amacıyla yapılıyor.

Çalışma kapsamında ilçede bulunan tüm parklar temizleniyor, dezenfekte edilerek vatandaşlarımızın kullanımına hazırlanıyor.

20 YAŞ ALTI HAFTA İÇİ ÇIKABİLECEK

20 yaş altı için ise bu esneme iki grup halinde uygulanacak. 0-14 yaş grubu hafta içinde, 13 Mayıs Çarşamba günü, yine 11.00 ile 15.00 saatleri arasında, yürüme mesafesiyle tahditli olarak dışarı çıkartılabilecek.

15-20 yaş grubu ise 15 Mayıs Cuma günü, yine aynı şartlarda ve aynı saatlerde dışarı çıkarak, hava alıp dinlenebilecek. Kurallara riayet düzeyine bakılarak, sonraki haftalarda da aynı uygulama devam ettirilecek.

NERELER AÇIK OLACAK

Sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde 8 Mayıs Cuma günü market, bakkal ve manavlar saat 23.00'e kadar faaliyet gösterebilecek. 9 Mayıs Cumartesi ve 10 Mayıs Pazar günleri market, bakkal ve manavlar kapalı olacak. 


9 Mayıs Cumartesi ve 10 Mayıs Pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri, ayrıca tatlı üretiminin yapıldığı/satıldığı iş yerleri (Bu iş yerlerinde sadece ekmek, unlu mamul ve tatlı satışı yapılabilir) açık olacak. 


9 Mayıs Cumartesi ve 10 Mayıs Pazar günleri tatlı satışı yapan iş yerleri sadece eve/adrese servis şeklinde satış yapabilecek. 


Evlere paket servis şeklinde hizmet sunmak üzere lokanta ve restoran tarzı işyerleri faaliyet gösterecek.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız