Eyüpsultan Belediyesi, Ramazan Söyleşileri, Dylemi Sahaf Palewi, İbrahim Altay, Birol Biçer

Eyüpsultan Belediyesi tarafından Zal Mahmut Paşa Külliyesi Avlusu’nda düzenlenen Söyleşi programları her gün farklı konuklarıyla devam ediyor. Söyleşi programlarına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyorlar.

Ramazan-ı Şerif’in 6. akşamında Söyleşi programı iki bölüm halinde gerçekleştirildi. Vatandaşlar programlar sırasında külliye avlusunu doldurdular.

İLK BÖLÜMDE SAHAFLIK KONUŞULDU

Programın, moderatörlüğünü Enes Yıldırım’ın yaptığı ilk bölümünde konuk Dylemi Sahaf olarak bilinen Huseyn Palewi oldu.

Dylemi Sahaf Palewi, programda kitap müzayedeleri, kitap kültürü, nadir kitapların kitapseverlerle buluşması, koleksiyonerlerin müzayedelere gösterdikleri ilgi gibi konuları anlattı.

Palewi ayrıca müzayedelere konu olan nadide eserler, müzayedelerle ilgili yaşadığı tecrübeler ve sahaflık yaşamı boyunca edindiği tecrübeler hakkında çeşitli bilgiler aktardı.

“KÂĞIT BELKİ DEĞERİNİ KAYBEDECEK AMA SAHAF HER ZAMAN YAŞAYACAK”

Dylemi Sahaf, "Sahaf kültürü nedir, Sahaf müzayedeleri nedir?" şeklindeki sorulara da cevap vererek şunları söyledi:

“Sahaflıkla ilgili ‘Ölenlerin kitaplarını alıp yaşayanlara satmaktır’ diye bir tabir var. Sahaflık sadece bir meslek değil bir yaşam biçimidir. Sahafçılıkta bir kitap ile ilgili tüm detayları bilmeniz gerekiyor. Tecrübe ister. Çok aradığınız bir kitabı hiç ummadığınız bir yerde bulabiliyorsunuz. Kâğıt belki değerini kaybedecek ama sahaf her zaman yaşayacak.”

Dylemi Sahaf programda kitap tedarik yöntemleri ile ilgili bilgiler aktardı.

MEDYA GÖZÜNDEN RAMAZAN

Programın ikinci bölümünün moderatörlüğünü Raşit Ulaş yaparken, konukları Daily Sabah Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Altay ile Lacivert Dergisi Yazı İşleri Müdürü Birol Biçer oldu.

Altay ve Biçer, programda ilk olarak Ramazan-ı Şerif, Ramazan ayının insanda meydana getirdiği değişiklikler, insanlar üzerinde tecellileri ve orucun faziletleri gibi konuları konuştular.

Programda medya ile ilgili yapılan sohbette ise basının tarafsız olmasının, objektif olmasının gerekliliği, Türkiye’de ve dünyada medyanın durumu ile sosyal medyanın işlevi, toplum üzerindeki etkileri konuşuldu.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız