Ramazanın Huzuru ve Neşesi Canlı Yayınla Evlerinizde

Eyüpsultan Belediyesi, bu yıl “Evde Kal” çağrısına uyarak evinde kalan vatandaşlar için Ramazan Ayı’nın coşkusunu evlere taşıyor.

Eyüpsultan Belediyesi On bir Ayın Sultanı Ramazan’ın ruhuna uygun birbirinden güzel programları sosyal medya üzerinden vatandaşlarla buluşturuyor.

Enes Yıldırım’ın sunumuyla hafta içi her gün 18.00’de başlayıp iftar saatine kadar devam eden “Eyüpsultan’da Ramazan” programıyla Ramazan’ın huzuru ve neşesi evlere taşınıyor.

Ramazan'ın 6. günü (29 Nisan Çarşamba) saat 18:00’de sosyal medyadan canlı olarak yayınlanan programda Enes Yıldırım’ın konuğu, ekranların sevilen yüzü, Seksenler dizisinin “Bekçi Bekir”i Hacı Ali Konuk oldu.

SİZ GÜLÜN Kİ KARŞINIZDAKİ SİZE AYNA OLSUN

Seksenler dizisinin Bekçi Bekir’i canlı yayına meddah söylemiyle giriş yaptı. Programda Ramazan ayının manevi iklimi üzerine sohbet edildi. İnsan hayatında Ramazan ayının manevi olarak nasıl daha güzel yaşanabileceğinden bahseden Hacı Ali Konuk, hiç de zor olmayan tebessümü tavsiye etti. “Şu sıkıntılı günlerde insanların birbirine tahammülü daha az, bunu da tebessüm ederek aşabiliriz. Siz gülün ki karşınızdaki size ayna olsun.”dedi.

Hacı Ali Konuk, programda liseye gittiği dönemde, İzmit’ten Eyüpsultan’a teravih namazı kılmaya geldiklerini belirterek eski Eyüpsultan hatıralarından bahsetti.

Canlı yayın program içerisinde Tarihçi – Yazar Süleyman Faruk Göncüoğlu, Eyüpsultan Türbesi’nin sırları ve bilinmeyenleri hakkında bilgiler paylaştı.

Mehmet Dilbaz ise Eyyûb el-Ensarî'nin hayatından kesitler anlattı.

Programda ayrıca Metin Çakar’ın Kuran-ı Kerim Tilaveti, Hacivat – Karagöz gösterisi ve Cengiz Gökdemir’in sesinden tasavvuf müziğinin en güzel eserleri ve ilahileri izleyiciyle buluştu.

Programda, yöresel lezzetlerimizden örnekler de usta ahçıların tarifleriyle yer aldı.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız