Eyüpsultan Belediyesi, Sağlıklı Yaşam Karavanı, Beslenme ve Diyet Uzmanları Şeyda Demirçelik, Mediha Sakur

Eğitim ve sağlık konularında gerçekleştirdiği projelerle dikkat çeken Eyüpsultan Belediyesi, “Sağlıklı Yaşam Karavanı” ile sosyal belediyecilikte bir ilke daha imza attı.

Uzman diyetisyenler ve vücut kitle indeksi ölçüm cihazlarının bulunduğu Sağlıklı Yaşam Karavanı’nın ilk durağı ise Rami Yeni Mahalle Tantavi İlkokulu oldu.

Beslenme ve Diyet Uzmanları Şeyda Demirçelik ve Mediha Sakur, öğrencilerin kilolarını tartıp, boy ve kilo ölçümlerini yaparak kayıt altına aldı.

SAĞLIKLI YAŞAM KARAVANI HER HAFTA ÜÇ OKULA VE BİR MAHALLEYE GİDECEK

Kilo fazlası olan ve risk grubuna giren öğrencilere randevu verilerek Eyüpsultan Belediyesi Sosyal Destek Hizmet Müdürlüğü’ndeki diyet bölümüne yönlendirme yapıldı.

Diyet bölümüne gönderilen kişiler için ise özel diyet listeleri hazırlanıp tedavileri gerçekleştirilecek. Karavan her hafta 3 okula, bir de mahalleye giderek sağlıklı yaşam taraması yapmaya devam edecek.

Eyüpsultan Belediyesi’nin ücretsiz diyetisyen hizmetini mahallelere ve okullara taşıdığı bu projeyle ilçedeki obezitenin önlenmesi, sağlıklı yaşam, doğru beslenme konularında bilgilendirme yapılması, diyetisyene gidemeyen vatandaşlara bu konuda ücretsiz destek olunması amaçlanıyor.

20 BİN ÇOCUĞUMUZUN SAĞLIK TARAMASINI YAPACAĞIZ”

Bu projenin, tüm dünyada yaygınlaşan ve tehlikeli bir boyuta ulaşan obeziteyi önlemede ve sağlıklı, uzun yaşam için çok önemli olduğunu belirten Deniz Köken, şunları söyledi:

“Dün çocuklarla Ali Kuşçu Uzay Evimizde yapay zekayı, inovasyonu konuştuk. Bugün de çocuklarımızla sağlığı konuşuyoruz. Çocuklarımız sağlıklı olurlarsa daha çok şey üretirler, başarılı olurlar. O yüzden obezite ile mücadele kampanyası kapsamında bu dönem 20 bin çocuğumuzun vücut kitle endeksini ölçeceğiz.

Sezon sonunda ise tekrar tartıp okul döneminde ne yapmışlar diye bakacağız. Risk grubuna giren çocuklarımızın ailelerini bilgilendirerek kliniğimizde onlara özel beslenme programları hazırlatacak ve takibini yapacağız. Okul idaresi de kendi kantinlerini daha sıkı takip edecek. Diyetisyenlerimiz okullarımızda sağlıklı beslenme konusunda mini seminerler verecek.

Ayrıca bu projemiz kapsamında sağlıklı yaşam karavanımız tüm mahallelere de gidecek. Ücretsiz diyetisyen hizmetimizden tüm Eyüpsultanlılar faydalanacak. Her şeyin başı sağlık, bu konuda biz de elimizden gelen tüm desteği veriyoruz. İlçemize yeni iki yüzme havuzu kazandıracağız.

Hem çocuklarımız, hem de gençlerimiz için ücretsiz spor okullarımız var. Eyüpsultanlı hanımlar ücretsiz spor salonlarımızdan yararlanıyor. Sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme ve sporla sağlanıyor. Biz de belediye olarak bu konuda halkımıza destek oluyoruz.”

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız