Eyüpsultan Araştırma Merkezi, EYSAM, Şehir ve Medeniyet Okulu, açılış

Eyüpsultan Araştırma Merkezi (EYSAM) bünyesinde faaliyet gösteren Şehir ve Medeniyet Okulu’nun açılış programı 9 Kasım 2019 saat 13.00’da yapılacak.

Eyüpsultan Belediyesi tarafından düzenlenen Şehir ve Medeniyet Okulu, 2016 yılında, üniversitede okuyan veya akademik kariyerini sürdüren, aktif olarak mesleğini icra eden öğrencilerin katılımı ile Eyüpsultan’da başladı.

ŞEHRİN GELECEĞİNE YÖN VERECEK BİR EĞİTİM

Alanında özgün ve model olabilecek bir içeriğe sahip olan Şehir ve Medeniyet Okulu; katılımcılarına, şehirciliğin kadim mirası üzerinde geçmişi anlama, günümüzü yorumlama ve gelecek için yerinde öngörüler ve düzenlemeler yapma kabiliyeti kazandırmayı hedefleyen entegre bir eğitim programı.

Öğrenciler, atölyelerde eğitmenlerden bire bir eğitim alma fırsatı yakalarken aynı zamanda katılımın zorunlu olduğu seminer programlarında perspektif gelişimlerini tamamlıyor.

Bunun yanında okulda; saha araştırmaları, aktif okuma ve mülahazalar ile şehrin geleceğine yön verecek teknik ve teorik bilgi ve eğitimin ortaya çıkması planlanıyor.

PROJELERİNİ VE MAKALELERİNİ TESLİM EDEREK MEZUN OLACAKLAR

Atölyelerde eğitim gören öğrenciler, yıl sonunda grup çalışmasıyla ya da bireysel olarak tasarladıkları projelerini ve kaleme aldıkları makalelerini teslim ederek okuldan mezun olacak.

Öğrencilerin kazandıkları bu tecrübe, üniversite öğrenimlerinde edindikleri teorik alt yapı ile desteklenerek kadim medeniyet bilincine sahip şehir idarecileri, planlayıcıları, düzenleyici ve konu hakkında akademik girişimde bulunacak yetkin zihinlerin oluşumu sağlanacak.

5 FARKLI ATÖLYE OLACAK

Şehir ve Medeniyet Okulu bünyesinde, her atölyede 15 öğrenci olacak şekilde 5 atölye yer alıyor.

Doç. Dr. Burak Hamza Eryiğit yönetiminde devam ettirilecek Şehir Yönetimi Atölyesi’nde, şehrin yönetimine yönelik yaklaşımlar ele alınacak ve atölyenin dersleri Cumartesi günleri 11.00-13.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Erdemli ve yaşanılabilir bir şehrin nasıl inşa edileceği sorusuna cevap arayan Kentsel Tasarım Atölyesi ise Doç. Dr. Onur Şimşek yönetiminde devam edecek. Kentsel Tasarım Atölyesi dersleri, Cumartesi günleri 11.00-13.00 saatleri arasında yapılacak.

Şehri, şehirciliği ve şehirliliği medeniyetimizin kadim mirasından yola çıkarak ele alan Şehir Estetiği Atölyesi Doç. Dr. Aynur Can yönetiminde, Cumartesi günleri saat 13.30-16.00 arasında gerçekleştirilecek.

İslam mimarisi ve sanatında önemli bir yer tutan İslam Sanatında Geometrik Desenler Atölyesi, Serap Ekizler Sönmez yönetiminde yapılacak. Dersler, Cumartesi günleri 10.00-14.00 saatleri arasında olacak.

Şehir kültürünü ve şehirliliği insan-mekân-şehir ilişkisi bağlamında ele alan Şehir Kültürü Atölyesi ise Prof. Dr. Köksal Alver yönetiminde, Cumartesi günleri saat 13.30-15.30 arasında yapılacak.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız