Şehir ve Medeniye Okulu kayıtları başladı

Eyüpsultan Belediyesi Eyüp Sultan Araştırma Merkezi (EYSAM) tarafından, üniversitede eğitim gören veya akademik kariyerini sürdüren, aktif olarak mesleğini icra etmekte olan öğrencilere yönelik düzenlenen Şehir ve Medeniyet Okulu 2021-2022 sezonu kayıtları başladı.

Eyüpsultan'da yaşayan medeniyet mirası ve kültürel hazinelerimizin izinde yeni strateji ve yaklaşımlar geliştirmeyi amaçlayan Şehir ve Medeniyet okulu , şehir, şehirlilik ve şehircilik alanında uzmanlaşmak isteyenler için tasarlandı.

Atölyeler, seminerler, okumalar, saha araştırmaları ve proje uygulamaları ile yeni döneminde de uzman akademisyen kadrosuyla eğitim verecek olan Şehir ve Medeniyet Okulu’nda kayıtlar 02 - 24 Ekim 2021 tarihleri arasında alınacak.

Kayıt yaptırmak isteyenler 444 30 00 numaralı telefondan bilgi alıp www.eyupsultan.bel.tr adresinden kayıt yaptırabilecekler.

Programa dahil olacak olan öğrenciler, başvurularını yaptıktan sonra gerçekleşen mülakatlar sonucu kendileri için uygun olacak atölyelere yönlendirilecekler.

Öğrenciler, atölye ve seminer programları sonucunda kavuştukları genel yeterlilik sayesinde şehir üzerinde düşünme, analiz etme, raporlama, çözüm ve geliştirme odaklı proje tasarımlarında bulunma ve makaleler kaleme alma niteliğine kavuşuyorlar.

Şehir ve Medeniyet Okulu bünyesinde, her atölyede 15 öğrenci olacak şekilde 5 atölye yer alacak. Atölye çalışmaları ise şu şekilde: Kentsel Tasarım Atölyesi, Şehir Estetiği Atölyesi, Geometrik Desenler Atölyesi, Şehir Yönetimi Atölyesi, Eyüpsultan Tarih ve Kültür Atölyesi.

ŞEHİR VE MEDENİYET OKULU NEDİR?

Türkiye'de ilk defa yerel yönetimler alanında perspektifli ve sürdürülebilir, şehir ve medeniyete dair atölye çalışmalarını içeren Şehir ve Medeniyet Okulu; şehri, şehirciliği ve şehirliliği içeren konuların katılımcı öğrencilerin birer akademik danışman rehberliğinde çok yönlü analizinin ve bunu takiben sorun çözme yahut geliştirme tekliflerinde bulunmasını sağladıkları entegre bir eğitim programıdır.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız