Eyüpsultan Belediyesi, Senai Demirci, Zal Mahmut Paşa Külliyesi, Kültür Sohbetleri

Eyüpsultan Belediyesi, Ramazan ayında, Eyüpsultan’ın ve Ramazan’ın maneviyatına uygun programları vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor.

Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen birbirinden özgün programlarda, değerli konuklar ağırlanıyor.

Ramazan ayının yedinci gününde hoş sohbetiyle Senai Demirci, Zal Mahmut Paşa Külliyesi’ndeki Kültür Sohbetlerinin konuğu oldu.

CENNET SOFRASINA OTURUYORUZ”

Ramazan ayında insanların iç muhasebe yapması gerektiğini ifade eden Senai Demirci, şöyle devam etti:

"Ramazan gelince burası birden kutsal toprak oluyor. Şehri yeniden görüyorsunuz. Biz cennet sofrasına oturuyoruz, sofrada ne olduğunun bizler için bir önemi yok. Oruç sadece ağzı tutmak değildir. Biz tuzu kuru insanlar değiliz.

Günahın en kötüsü kendi tövbesinin yolunu kapatandır. Allah kulundan, günahsız kul beklemiyor. Müminin kariyeri, günahını günah bilmedir."

Etkinlikte, Grup Neva da tasavvuf musikisinden sevilen eserleri yorumladı.