Sertarikzade'nin Manevi Atmosferinde Çini ve Ebru Kursu

Eyüpsultan Belediyesi’nin Ebru ve Çini kurslarına öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.

Eyüpsultan Belediyesi Sertarikzade Kültür ve Sanat Merkezi'nde ücretsiz yapılan Ebru ve Çini Sanatları kursları öğrencilerin yoğun talebi üzerine telafi derslerine başladı.

Sertarikzade Kültür ve Sanat Merkezi Sanat Kursları sorumlusu Rukiye Çalağan konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“Normalde kültür sanat kurslarımız ekim ayı gibi başlayıp haziran ayı gibi bitiyordu. Pandemi dolayısıyla ara vermek zorunda kaldık. Öğrencilerimizin yoğun talebi doğrultusunda maske ve mesafe kuralına uyarak telafi eğitimlerine başladık. Ebru, renklerin suyla dansının yarattığı bir ahenk aslında. Öğrencilerimiz büyük keyif alıyorlar. Buradan huzurlu bir şekilde ayrılıyorlar. Binlerce yıldır, tarihi eserlerimizin önemli bir parçası olan Çini kurslarımız devam ediyor. Çok farklı yaş gruplarından öğrencilerimiz var. Burası bir tekke. Sertarikzade'nin manevi atmosferiyle de birleşince buradaki eğitimler bir terapiye dönüşüyor. Öğrencilerimizin buradan mutlu ayrılması bizleri de mutlu ediyor. "