Eyüpsultan Belediyesi, Zal Mahmut Paşa Külliyesi, Ramazan, Seyyah Abdullah Kibritçi

Eyüpsultan Belediyesi’nin Zal Mahmut Paşa Külliyesi’nde Ramazanda düzenlediği programlar ilgi odağı oldu.

Bu programlara kültür sanat dünyasının usta isimleri katılarak hoş sohbetleriyle Eyüpsultanlılarla buluştu.

2 Haziran Pazar akşamı yapılan programa Seyyah Abdullah Kibritçi konuk oldu.

Zal Mahmut Paşa Külliyesi avlusunda gerçekleşen söyleşide Kibritçi, Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı İslam coğrafyalarındaki izlenimlerini anlattı.

GENÇ SEYYAHIN SOHBETİNE BÜYÜK İLGİ

Afrika'dan Asya'ya 30'a yakın ülkeyi gezdiğini söyleyen Abdullah Kibritçi, ziyaretlerinde daha çok çatışmaların yoğun olduğu ülkeleri tercih ettiğini söyledi.

Uzaktaki insanların hikâyelerini yakınlara taşıdığını ifade eden genç seyyahın sohbeti büyük ilgi çekti.

Söyleşi programında, Grup Neva tasavvuf müziğinin sevilen eserlerini seslendirdi.