Eyüpsultan Belediyesi, Sohbet Meclisi, İmam Hatib Beytullah Temizsoy

Eyüpsultan Belediyesi’nin Eyüpsultan Camii Meydanı’nda düzenlediği ‘Sohbet Meclisi’ programı devam ediyor.

Eyüpsultan Meydanı’nda her gün saat 17.30'da ikindi namazı sonrası düzenlenen Sohbet Meclisi programına Ramazan’ın 15.gününde İmam Hatib Beytullah Temizsoy konuşmacı olarak katıldı.

RAMAZAN MERHAMET AYIDIR”

Ramazan ayının rahmet, merhamet ve bereket ayı olduğunu belirten Temizsoy, şunları söyledi:

“Bizim merhameti bol olan rabbimiz var; bizi affetmek istiyor, önümüze sebepler seriyor. Ramazan-ı Şerif ayı da rahmetin, merhametin, mağfiretin bol bol, sağanak sağanak indirildiği bir aydır. O sevaptan cenabı hak bizleri mahrum eylemesin. Rahmeti bol olan, mağfiretli bir peygamberin ümmeti olarak bizim de merhametli olmamız lazım.

Zaten merhamet de fıtridir, Allah fıtratımıza merhameti koymuş. Ama bazen insanoğlu gaflete düşüyor. Bir Müslümana yakışmayacak davranışlarda bulunuyoruz. Müslümanlar merhametli olmak zorundadır. Bir ihtiyaç sahibinin ihtiyacını karşıladığı zaman Allah da onun mahşerde ihtiyaç durumuna düştüğü zaman onun derdine deva olur, o muhtaçlığını giderir.

Bizim bu noktada çok dikkatli olmamız lazım. Akrabalardan başlamak suretiyle komşularımızın arasındaki ihtiyaç sahiplerini, sonra mahallemizin, ilçemizin ihtiyaç sahiplerini korumak kollamak ihtiyaçlarını gidermemiz lazım.”

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız