Sohbet Meclisi, Ersoy Koyuncu,

Eyüpsultan Camii Meydanı’nda gerçekleştirilen ‘Sohbet Meclisi’ programları her gün ilgiyle takip ediliyor.

Ramazanın ilk gününden itibaren her gün birbirinden değerli konukların ağırlandığı ‘Sohbet Meclisi’ne bu kez Eyüpsultan vaizi Ersoy Koyuncu konuşmacı olarak katıldı.

Eyüpsultan Camii Meydanı’nda yoğun katılımın olduğu programda Ersoy Koyuncu, Peygamber Efendimiz Muhammed S.A.S.’in, “Canım kudret elinde olan Allah’a yemin ederim ki sizler iman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olmazsınız. Yaptığınız takdirde birbirinizi seveceğiniz bir şey söyleyeyim mi? Aranızda selamı yayınız!” Hadis-i Şerif’inin manası üzerinde konuştu ve özetle şunları söyledi:

“İman, cennete girebilmenin, vazgeçilmez şartıdır. Müminleri sevmek ise de tam ve kâmil bir imana sahip olabilmenin bir şartıdır. Mümin, kendisiyle aynı imanı paylaşan herkesi, ırkına, rengine ve diline bakmaksızın sevmeli, onlara karşı muhabbet ve sorumluluk duymalıdır.

İmansız cennete girilemediği gibi birbirlerini sevmeyenler gerçek manada iman etmiş sayılmazlar. Çünkü iman sevgiden doğar, sevgi ile kemal bulur. Selamlaşmak müminler arasındaki sevgi bağlarının kuvvetlenmesine vesiledir.

Müminlerin birbirlerini sevmemeleri, iman zayıflığının işaretidir. Kardeşliği kesip atmamak kaydı ile hatalara karşı tepkili olmak, aktif bir iman sahibi olmanın gereğidir. Bunu, bu şekilde yapabilen imanına dair bir iş yapmış olur.”

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız