Eyüpsultan Camii Meydanı, Eyüpsultan Belediyesi, Sohbet Meclisi, Fatih Burucu

Eyüpsultan Belediyesi’nin Eyüpsultan Camii Meydanı’nda düzenlediği ‘Sohbet Meclisi’ programı devam ediyor.

Eyüpsultan Meydanı’nda her gün saat 17.30'da ikindi namazı sonrası düzenlenen Sohbet Meclisi programına Ramazan’ın yedinci gününde Cezeri Kasım Cami İmam Hatibi Fatih Burucu konuk oldu.

ORUÇ CENNETE GİTMEMİZ İÇİN EN BÜYÜK VESİLEDİR”

Ramazan ve Biz” temalı söyleşisinde Fatih Burucu, oruçla sakınma arasındaki ilişkiyi, İmsak’ın anlamını, orucun amacını ve orucun faydalarını anlattı.

Ramazan ayında Allahuteala’nın oruçlulara çok cömert davrandığını söyleyen Burucu sözlerine şöyle devam etti:

“Normal zamanda bir iyilik yaptığında, bir yetimin başını okşadığında Allah bire on sevap veriyor. Niyetin çok güzeldi bire yüz veriyor. Allah rızasına uygundu bire 700 veriyor.

Normal zamanda bire on sevap veren, cömert olan Allah, Ramazan’da oruçluya hadsiz ve hesapsız derecede mükafat vereceğini beyan ediyor ve onun mükafatını daha tayin etmedim diyor. Allah adeta bizim cennete gitmemiz için vesile yaratıyor. İşte oruç cennete gitmemiz için en büyük vesiledir.”

PEYGAMBER EFENDİMİZ RAMAZAN’DA CÖMERTLİK YARIŞINA GİRERDİ”

Ramazan ayında Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in de çok cömert davrandığını söyleyen Burucu, şu ifadeleri kullandı:

“Peygamber efendimiz Ramazan ayında sınırsız bir şekilde cömertlik yarışına girerdi. O dönemin bir şairi efendimizi cömertlik konusunda yağmura benzetirdi. Bir başka şair ise efendimiz coşarak, isteyerek ve sırf Allah rızasını kazanmak için verirdi der ve efendimizi esen bir rüzgara benzetirdi.

Hz. Muhammed öyle bir cömertti ki adeta estiği yerde bütün hanelere, bütün gönüllere bu cömertliğini gösterirdi. Bütün ibadetlerin amacı ahlakımızı güzelleştirmektir. Efendimiz ne buyuruyor. Ya Rabbi beni güzel yarattığın gibi ahlakımı da güzel eyle diye dua ediyor.

İşte oruçla biz cimrilik hastalığından kurtulup cömertlik hasletini elde edebilirsek orucun da amacına ulaşmış oluruz. Oruç cömert olmamıza vesiledir. Bize düşen de Ramazan’ı bir fırsat bilmek bundan sonra da cömert olarak devam edebilmektir.”

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız