Süresi dolan riskli yapıların yıkımı devam ediyor

Eyüpsultan Belediyesi, ilçe genelinde 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ve Kanunun Uygulama Yönetmeliği uyarınca riskli olarak tespit edilmiş ve süreleri dolmuş riskli yapıların yıkım çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Kat maliklerinin başvurusu üzerine "riskli yapı" olarak onaylanmış binaların 60 gün içerisinde, mülk sahipleri tarafından yıkılması gerekiyor. Mülk sahiplerinin belirtilen tarih içerisinde yıkmaması durumunda yıkım için ek süre veriliyor.

Kanunun Uygulama Yönetmeliği kapsamında, tahliye ve yıkım için süreler verilmesine karşın, süresi içerisinde maliklerce riskli yapı boşaltılmadığı durumlarda, yapının öncelikle altyapı hizmetleri (elektrik, su, doğalgaz vb.) kesilmekte. Mülki amir tarafından görevlendirilen kolluk kuvveti desteğiyle yediemin oluşturularak belediye tarafından tahliye edilmekte.

Süresi dolmuş riskli yapılar hakkında yıkım takvimi oluşturan Eyüpsultan Belediyesi, bu kapsamda Esentepe Mahallesi Yıldıztabya Alibeyköy Caddesi No:140 ve Göktürk Caddesi No:39 kapı sayılı yerde bulunan metruk yapıların yıkımlarını gerçekleştirdi.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız