Taksi duraklarına 12 Kural görselleri asıldı

İçişleri Bakanlığı tarafından, son dönemde yaşanan sıkıntılar nedeniyle hazırlatılan “Taksi Şoförlerinin Uyması Gereken 12 Kural” başlıklı görseller Eyüpsultan Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından taksi duraklarına ve ticari taksilere asıldı.

Eyüpsultan Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Yavuz’un katıldığı çalışmada zabıta ekipleri, taksi şoförlerinin uyması gereken 12 kuralın yazılı olduğu görselleri ilçedeki tüm ticari taksilere, taksi duraklarına, taksi bekleme yerlerine ve yolcuların görebileceği diğer yerlere astı.

12 Kural görselleri Türkçe haricinde İngilizce, Almanca, İspanyolca, Rusça ve Arapça olarak hazırlandı.

Uygulama, ticari taksilerde seyahat eden vatandaşlarımızın güvenilir hizmet almalarını sağlamak ve yaşanabilecek sorunları en aza indirmek amacını taşıyor.

Görsellerle farkındalık, caydırıcılık ve denetimlerin etkinliğinin artırılması hedefleniyor.

Aksi şekilde davranan şoförlerle ilgili ihbarların, Kabahatler Kanunu ve Karayolları Trafik Kanunu kapsamında değerlendirileceği, çalışma izin belgesinin süreli veya daimi iptal edilebileceği uyarısında bulunuldu.

Görsellerde yer alan 12 Kural şöyle;

1-Sadece belediyeden aldığınız çalışma izni kapsamındaki bölgede faaliyetinizi yürütmelisiniz.

2-Taşımanın başlangıcında taksimetreyi açmayı unutmamalısınız.

3-Köprü geçiş, otoyol gibi yol kullanım ücretleri dışında ek ücret talep etmemelisiniz.

4-Kısa-uzun mesafe, trafik yoğunluğu ve iklim şartı gözetmeksizin yolcunun seyahat talebini karşılamalısınız.

5-Yerli ve yabancı yolculara aynı özende hizmet sunmalısınız.

6-Yolcu farklı bir güzergâh belirtmediği sürece en kısa yolu tercih etmelisiniz.

7-Yolcu gideceği adresi bilmiyorsa ona en kısa güzergâhı sunmalısınız.

8-Yolcuyla gideceği adres veya güzergâh dışında diyaloğa girmemeye özen göstermelisiniz.

9-Araç içinde sigara içmemeli ve yüksek sesle müzik dinlememelisiniz.

10-Trafik kurallarına uymalı, emniyet kemerinizi mutlaka takmalısınız.

11-Davranışlarınızda kamunun huzurunu gözetmelisiniz.

12-Temizlik-Maske-Mesafe kurallarına uymalı, aracınızı temiz tutmalısınız.