Vedat Dağcılar: Temiz ve güvenli evlerde oturmak istiyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Eyüpsultan Belediyesi iş birliği ile İslambey'de Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmaları başladı.

Evlerini kentsel dönüşüme girmesi için anlaşan İslambey sakinleri ise yıllardır hayallerini kurdukları depreme dayanıklı modern, güvenli ve kullanışlı konutlara kavuşacak olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Evi kentsel dönüşüme girecek olan bu isimlerden birisi de Vedat Dağcılar. İslambey Kılıç Sokakta bulunan, sıvaları dökülmüş, artık tehlike arz eden evini gösteren 75 yaşındaki Dağcılar, “Yıllardır bu işin sonuçlanması için bekliyoruz. Kaç tane başkan gelip geçti bir türlü kentsel dönüşüm başlamadı. Allah Başkan Deniz Köken’den razı olsun. Bu işi çözeceğiz dedi ve sözünü yerine getirdi. Bu binalarda deprem nedeniyle korkuyla oturuyorduk. Hemen arkamdaki evde ablam oturuyordu, o üç sene önce taşındı. Evlerin durumunu görüyorsunuz, yıkıldı yıkılacak. Artık kömürle, sobayla uğraşmak istemiyoruz. Temiz, depreme dayanıklı yapılarda güvenle oturmak istiyoruz. İnşallah başkanımız bu işin sonunu da getirir. En azından ömrümüzün kalan kısmında rahat bir şekilde yaşarız” dedi.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız