Zal Mahmut Paşa Külliyesi, Kadim Şehir İstanbul, Eyüpsultan Belediyesi

Eyüpsultan Belediyesi bu Ramazan Ayı da diğer tüm Ramazanlarda olduğu gibi vatandaşlar için birbirinden güzel ve eğitici programlar sunuyor.

Ramazan boyunca farklı noktalarda gerçekleştirilen etkinlikler, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanırken, Eyüpsultan’ın manevi atmosferinde dolu dolu bir Ramazan geçirmenin mutluluğu yaşanıyor.

Zal Mahmut Paşa Külliyesi Avlusu’nda ise teravih namazı sonrası her akşam Kültür, Sanat ve Edebiyat Söyleşileri programında edebiyat dünyasının tanınmış isimleri edebiyatseverlerle buluşuyor.

Ramazan ayının dördüncü gününde, hikayeciliğinin yanı sıra çeşitli televizyon kanallarında edebiyat ve düşünce programları hazırlayıp sunan Sadık Yalsızuçanlar, Zal Mahmut Paşa Külliyesi’ndeki kültür sohbetlerinin konuğu oldu.

KADİM ŞEHİR İSTANBUL, MUKADDES İLÇE EYÜPSULTAN”

“İstanbul, Mekke, Medine, Kudüs gibi mukaddes şehirlerle manevi olarak eşit ya da yakın tutulan bir şehirdir. Dünyada çok güzel sahil şehirleri var birçoğunu da görmek nasip oldu. Fakat İstanbul sadece güzel bir sahil şehri değil, içinden deniz geçen tek şehirdir dünyada.

Üstad Necip Fazıl’ın şiirinde Boğaz gümüş bir mangal, kaynatır serinliği; Çamlıca'da, yerdedir göklerin derinliği der. İstanbul’un en önemli merkezlerinden birisi içinde bulunduğumuz bu mukaddes belde, İstanbul’un Mekke’si, Üsküdar ise Medine’sidir. Dünyanın ikinci bir merkezi var, o da İstanbul’dur.

Peygamber efendimizin müjdesi apaçıktır. Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Beş Şehir isimli kitabının İstanbul kısmını mutlaka okuyun. Orada İstanbul’un nasıl muazzam bir medeniyetin şehri olduğunu; Medine’si olduğunu göreceksiniz.”

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız