Eyüpsultan Belediyesi Kültür Sanat eğitmenlerinden Leyla Kara ve öğrencilerinin hazırladığı “Mesafe” temalı minyatür sergisi Eyüpsultan Belediyesi Fuaye Alanı’nda açıldı.

Minyatür sanatının duayen isimlerinden Leyla Kara ve öğrencilerinin hazırladığı minyatür sergisinin açılışına Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’le birlikte Eyüpsultan İlçe Milli Eğitim Müdürü Alper Asım Özer, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Rabia İlhan, TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu, AK Parti Eyüpsultan İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ömer Seven, MHP Eyüpsultan İlçe Kadın Kolları Başkanı Filiz Özdoğan, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Lokman Çelik, Torunlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Torun, Yazar Tarık Tufan, Eyüpsultan Belediyesi Meclis üyeleri, Başkan Yardımcıları, muhtarlar ve çok sayıda sanatsever katıldı.

"SANAT, İNSANIN İÇİNDEKİ GÜZELLİĞİN DIŞA YANSIMASIDIR"

Açılışta yaptığı konuşmada herkesin mutlaka sanatın bir bölüme ile ilgilenmesi gerektiğini dile getiren Başkan Deniz Köken, sözlerine şöyle devam etti:

"Sanat insanın içindeki güzelliğin dışa yansıma halidir. Onun için herkesin mutlaka sanatın bir bölümü ile ilgilenmesini tavsiye ediyorum. Bu en kolayından en zoruna kadar gidebilir, biz bu işleri yapaken de en azından çevremizde duyarlı olmayı, komşularımızla iyi geçinmeyi bu şekilde öğrenmeye başlamış oluruz. Kirletmeden tüketmeden bizden sonraki nesle kullandığımız bu yeryüzünü emanet olarak bırakmayı kendimize şiar edinmemiz lazım.

Çünkü bizim kullandığımız yeryüzü bizim değil, bizden sonrakiler kullanacaklar. Çocuklarımızın pantalonundan kendimize ceket dikmeyelim. O zaman çocuklarımız çıplak gezerler. Yeryüzünü korumanın birinci kurallarından bir tanesi de sanatsal etkinliklerin fazla olması, insanlarımızın da bu işlerle ilgilenirken hem hobilerini geliştirip, hem de dialoglarını arttırmalarını umut ediyorum. Bu minyatür sergisi de onlardan bir tanesi, inşallah güzel neticeler alır"

LEYLA KARA: PANDEMİDEN DOLAYI SERGİNİN İSMİNİ MESAFE KOYDUK

Yurt içinde ve yurt dışında birçok sergi, çalıştay ve konferansta katılan, başta kişisel sergiler olmak üzere yetiştirdiği öğrencileri ile sergiler açan Leyla Kara, yaklaşık 42 parçadan oluşan, tamamı 2020 yılı üretimi olan “Mesafe” temalı sergideki eserleri 17 öğrencisi ile hazırladıklarını söyledi.

Minyatürlerin, pandemi döneminde herkesin eve kapandığı bir süreçte üretildiğini belirten Kara, "Bu sebeple de online eğitim üzerinden işleri tamamlamaya çalışıtık. İşler bitince de bir sergiyle taçlandırmak istedik. Bütün bu süreç sebeb ile de bizde mesafeli bir biçimde çalışıtığımız için serginin adını mesafe olmasına karar verdik" dedi.

Açılış sonrası Leyla Kara, Başkan Deniz Köken ve katılımcılarla birlikte sergiyi gezerek, eserlerin yapım süreci ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.

3 EYLÜL'E KADAR ZİYARET EDİLEBİLİR

Leyla Kara’nın öğrencileri ile birlikte hazırladıkları “Mesafe” temalı minyatür sergisi Eyüpsultan Belediyesi Fuaye Alanı’nda 27 Ağustos – 3 Eylül 2020 tarihleri arasında sanatseverler tarafından gezilebilecek.