Misafir öğrenciler iftarda buluştu!

İstanbul'da yaşayan ve eğitim gören Somali, Pakistan ve Bangladeşli öğrenciler Eyüp Belediyesi Sertarikzade Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi. Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) ve STK temsilcilerinin Eyüp Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği iftar programı renkli karelere sahne oldu.

Uzak ülkeleri yakın eden Ramazanı ve coşkusunu dolu dolu yaşayan ve yaşatmaya çalışan Eyüp Belediyesi, Ramazan etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği programlar ve iftarlarla aynı inancı paylaşan farklı coğrafyadaki insanlara örnek oluyor. Bir çok STK temsilcisinin katılım sağladığı, Öğrenci birlikleri ve teşkilatlarının buluşma noktası olmaya aday Eyüp, İslam coğrafyasındaki öğrenci birliklerine ev sahipliği yapmaya devam ederek unutulmuş bir geleneği tekrar canlandırıyor. Manevi bütünlüğün ihyasında da önemli rol oynayan kardeşlik iftarlarında öğrenciler aralarındaki iletişimi bir üst seviyeye çıkararak geleceğe dair umut yeşerttiler. Bab-ı Alem Uluslararası Öğrenci Derneği, Turkuaz Uluslararası Öğrenci Derneği, Hayrat Vakfı Uluslararası Öğrenci Derneği, Yeni Dünya Vakfı, Anadolu Gençlik Vakfı ve Yedi Hilal Derneğinin temsilcilerinin de iştirak ettiği iftar programında keyifli dakikalar yaşandı. Davetliler İstanbul’un manevi kalelerinden biri olan Eyüp’te ağırlamaktan mutlu olduklarını dile getirdiler.