2022 yılında da kadın ve ailelerin yanında olduk

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in göreve geldikten sonra kurduğu Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, 2022 yılında da kadının ve ailenin korunması, geliştirilmesi, güçlendirilmesi, kadının istihdamını ve ekonomik istihdamını artırılmasına yönelik birçok çalışma gerçekleştirdi.

AİLE AKADEMİSİ 5 BİN 132 KİŞİYE HİZMET VERDİ

Aile herşeydir prensibi ile yola çıkan, Ekim 2020 tarihinde Afife Hatun Kültür Evi’nde hizmete başlayan Aile Akademisi, yetişkin, çocuk, ebeveyn- çocuk alanında eğitimler, seminerler ve atölyeler düzenledi. Sosyal ve psikolojik yönden desteklemeyi hedefleyen, aile içi iletişimi arttırmak, aile içi bağları geliştirmek için eğitimler ve seminerler düzenleyen Aile Akademisi açıldığı günden bugüne 3 bin 42 yetişkin ve 2 bin 90 çocuk olmak üzere toplam 5 bin 132 kişiye hizmet verdi.

ESA ANAOKULU VE AKADEMİSİ’NDE 422 ÖĞRENCİ EĞİTİM ALDI

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken tarafından 2020 yılında hizmete açılan ESA Anaokulu ve Akademisi, “Ezbere değil deneyime dayalı” eğitim modeliyle, 2022-2023 döneminde 169 çocuğa ve ailesine hizmet verdi. Müfredat derslerinin yanında Sahne Sanatları, Akıl ve Zeka Oyunları, İngilizce, Değerler Eğitimi ve Seçmeli Elif-Ba eğitimlerin verildiği anaokulunun bahçesinde organik tarım alanları, meyve ağaçları ve hayvan çiftliği de bulunmakta. Çocuklar bu sayede sadece doğaya dokunmakla kalmayıp, sorumluluk duygularının gelişeceği birçok fırsatı kurumun bahçesinde bulabilmekte. 2020 – 2021 eğitim öğretim dönemiyle hizmet vermeye başlayan ESA Anaokulu ve Akademisi’nde bugüne kadar 422 öğrenci eğitim aldı.

ESADEM, 24 BİN 921 PSİKOTERAPİ SEANSI GERÇEKLEŞTİRDİ

Eyüpsultan Aile Danışmanlık ve Eğitim Merkezi (ESADEM), Eyüpsultan’da ikamet eden çocuk yetişkin tüm vatandaşlara psikolojik destek ve eğitim hizmetleri sunmak adına 2022 yılında da birçok önemli çalışma gerçekleştirdi. Toplumun huzuru, mutluluğu, bilinçlenmesi ve ruh sağlığının korunması için, bünyesindeki 6 uzman psikolog ve bir aile danışmanı ile Eyüpsultan’da ikamet eden tüm vatandaşlara ücretsiz olarak hizmet veren ESADEM’de, 2 bin 970’i yetişkin danışan, 1.982’si çocuk danışan, 306’sı aile ve çift danışan sayısı olmak üzere toplam 5 bin 168 danışana hizmet verilirken 24 bin 921 psikoterapi seansı gerçekleştirildi.

KOZA PROJESİYLE, KADIN GİRİŞİMCİLERİMİZ BUGÜNE KADAR 1.899.688 TL KAZANDI

Girişimci kadınların hayallerini gerçeğe dönüştürebilecekleri, el emeği göz nuru ürünlerinin ticari hayatta yer almalarını sağlayabilecekleri yepyeni bir serüven olan KOZA projesini hayata geçirdik. Girişimci olmak isteyen kadınların hayallerine ulaşmaları için fırsat sunan Koza Projesi, Eyüpsultanlı kadınların profesyonel anlamda bir satış başarısı elde etmelerini ve bubaşarıyı bir sonraki adıma taşıyarak hedeflerine ulaşmalarında yol gösterici oldu. Kadının ekonomik kapasitesini artırıcı ticari faaliyetlerini güçlendirmek amacıyla 2 adet El Emeği Ürünleri Satış Mağazamız bulunmakta. Bu mağazalarda 286 El Emeği Sanatkarı Kadınımızın ürünleri satılmakta. Çeşitli el emeği festivalleri ile de girişimci kadınlarımız desteklenmekte. Mağazalarımızda ve yapılan 9 festivalde bugüne kadar girişimci kadınlarımız toplamda 1.899.688 TL kazandı.

ESMEK BİRİMLERİNDEN 10 BİN 872 KİŞİ HİZMET ALDI

Eyüpsultan Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları’nda, geleneksel el işlerine dair zanaatlerin yanı sıra sanat kursları, gelir getirici istihdama yönelik eğitimler, yeni bilgi ve becerilerin kazandırılarak bireysel gelişimin desteklendiği programlar uygulanmakta. Meslek Edindirme Kursları, Evde Ekonomiye Katkı, Kişisel Gelişim ve Hobi Kursları, El Sanatları ve Güzel Sanatlar Kurslarıyla 34 Alanda, 314 branşla, 9 merkezimizle hizmet veriyoruz. ESMEK birimlerinden 10.872 kişi farklı branşlardan hizmet aldı.

EYÜP OYUNCAKLARI GELENEĞİNİ YAŞATMAYA DEVAM EDİYORUZ

Yazılı tarihi 1600'lü yıllara dek dayanan Eyüp Oyuncaklarının tanıtım ve yaygınlaştırılmasını desteklemek ve bu tarihi kültür mirasını gelecek nesillere aktarmak üzere belediyemiz bir dizi çalışma gerçekleştirdi.

Eyüp Oyuncakları zanaatinin sürdürülebilirliğini sağlamak amacı ile başlattığımız proje kapsamında, oyuncakların üretim ve bezemelerine yönelik kadın kursiyerlere öncelediğimiz eğitimler verip, meslek edinmelerine katkı sağladık. Ayrıca bu kapsamda farklı profillere sahip katılımcılara yönelik workshoplar düzenledik.

Yaptığımız başvuru neticesi Eyüp Oyuncakları, Somut Olmayan Kültürel Miras olarak değerlendirilerek Ulusal Envantere kaydedildi. En başta 28 çeşit olarak yapılan oyuncaklar, atölyemizde Eyüp Oyuncakları Yapımcılığı ile ürettiğimiz 100'den fazla oyuncak türü ile daha da çeşitlendi. Desenlemede ise yeni bir yaklaşım türü geliştirerek oyuncak ve sanatın tamamen iç içe geçtiği yeni örnekler hazırladık. Klasik Eyüp Oyuncakları bezemeleri ile hazırlanan seri örneklerinin yanı sıra muhtelif tasarım kurgularının yer aldığı “serbest desenleme”, geleneksel Türk süsleme sanatlarından “tezhip” ve “minyatür” sanatları uygulamalarıyla Eyüp Oyuncaklarında yeni bezemeli serilerin ortaya çıkması sağlandı.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız