30 Ağustos Zafer Bayramı, yıl dönümü, Eyüpsultan Belediyesi, kortej, bando

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. yıl dönümü, Eyüpsultan Belediyesi tarafından ilçede iki gün boyunca düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Kutlamalar, Edirnekapı Şehitliği’nde yapılan Kur-an’ı Kerim tilaveti ve dualarla başladı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Rami’de Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in de katılımıyla, bando eşliğinde kortej yürüyüşü düzenlendi.

Eyüpsultanlıların yoğun ilgi gösterdiği ve Rami Bağlar Caddesi Hacı Alipaşa Ortaokulu önünde başlayan yürüyüş, Rami Bir Nefes Parkı’nda sona erdi.

HEP BİRLİKTE İZMİR MARŞI VE BİR BAŞKADIR BENİM MEMLEKETİM SÖYLENDİ

Yürüyüş sonrasında bando, Rami Bir Nefes Parkı’nda verdiği konserde, İzmir Marşı ve Bir Başkadır Benim Memleketim gibi eserlerin de aralarında bulunduğu marş ve şarkıları seslendirdi.

TARİHİMİZİ DOĞRU BİLEREK, GELECEK NESİLLERE DOĞRU AKTARMAMIZ LAZIM”

Konser öncesi Eyüpsultanlılara hitaben bir konuşma yapan Başkan Deniz Köken şunları söyledi;

“26 Ağustos 1071’de başlayan Malazgirt zaferimizi ve 30 Ağustos 1922’de biten, Zafer Bayramımızı bu hafta kutluyoruz. Tarihte iki grup vardı. Biri tarihi yapanlar, yaşayanlar, diğeri de yazanlar. Bizim tarihimizi doğru bilerek gelecek nesillere doğru aktarmamız lazım. Tarih çok büyük bir hazine, bizde de bu hazine fazlasıyla var.”

BU ÜLKE DİMDİK AYAKTA DURMAYA DEVAM EDECEK”

“Biraz önce 82 yaşında bir teyzemle beraberdik, burada da 10 yaşında çocuğumuz var. Hepimiz aynı şarkıyı, aynı marşı dinliyoruz. 82 yaşındaki teyzemle 10 yaşındaki çocuğumuz aynı marşı aynı heyecanla aynı bayrağı sallayarak dinleyebiliyorsa bu ülke dimdik ayakta durmaya devam edecektir.”

Akşam saat 20.00’de Göktürk Kültür Merkezi önünden yine bando eşliğinde, Başkan Deniz Köken ile birlikte AK Parti Eyüpsultan İlçe Başkanı Adem Koçyiğit’in de katıldığı, bir yürüyüş daha düzenlendi.

Yürüyüş sırasında ellerde taşınan Türk bayraklarıyla meşaleler Göktürk sokaklarını renklendirdi. Büyük bir coşku içerisinde gerçekleşen ve Göktürklülerin ilgi odağı olan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Göktürk Meydanı’ndaki bando konseriyle sona erdi.

Kutlamalar, 31 Ağustos Cumartesi günü de Akşemsettin ve Emniyettepe Mahallelerinde devam etti.

30 AĞUSTOS COŞKUSU TÜM EYÜPSULTAN’I SARDI

Kutlamalar kapsamında, ikinci gün ilk olarak saat 18:00’de, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in katılımıyla, Akşemsettin otobüs son durağından başlayan, bando eşliğinde kortej yürüyüşü düzenlendi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yürüyüş Akşemsettin Parkında sona erdi.

Burada bando vatandaşlara bir konser verdi. Parkta toplanan 7’den 70’e tüm vatandaşlar, hep bir ağızdan, bandonun seslendirdiği marş ve şarkılara eşlik ettiler.

Eyüpsultanlılar, muhteşem bir atmosferde gerçekleşen etkinlikle, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlamanın sevincini yaşadılar.

“TARİHİMİZDEN GELEN DUYGULARIMIZ HALA DİMDİK AYAKTA”

Parkta bir konuşma yapan Başkan Deniz Köken, şöyle konuştu:

“26 Ağustos 1071’de başlayan 30 Ağustos 1922’de Gazi Mustafa Kemal’in büyük taarruzuyla son bulan ve tarihe mal olmuş 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. Dün Rami’de 82 yaşında bir teyzemle 10 yaşındaki minik bir yavrumuz aynı marşı aynı heyecanla söylüyorlardı.

Birbirlerini hiç tanımıyorlardı ama aynı ritmi tutturmuşlardı. Demek ki bazı ruhlar değişmiyor. O, tarihimizden gelen bazı duygularımız hala dimdik ayakta. Ve bundan sonra da devam edecektir.”

Akşam saat 20.00’da ise Emniyettepe Sosyal Tesisleri’nde Bando Konseri düzenlendi.

Burada da genç yaşlı demeden tüm vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla, bandonun çaldığı marş ve şarkıları hep birlikte söylediler.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız