Belediyede Koronavirüs Bilgilendirme Toplantısı

Eyüpsultan Belediye Başkan Yardımcısı Uzman Doktor İsmail Uysal, Yeni Koronavirüs (COVID 19) ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Eyüpsultan Belediye Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürlerinin katıldığı toplantıda Başkan Yardımcısı İsmal Uysal, “Yeni Koronavirüs nedir? Nasıl bulaşır? Belirtileri nelerdir? Korunmak için yapılması gerekenler, alınabilecek tedbirler” gibi konularda bilgiler aktardı.

“GEREKLİ TEDBİRLER ALINDIĞINDA KORKULACAK BİR ŞEY YOK”

Başkan Yardımcısı Uysal, toplantıda yaptığı konuşmada, gerekli tedbirler alındığında korkulacak bir şeyin olmadığının altını çizerek şunları anlattı: “En önemlisi kişisel temizliğe önem verilmeli. Gün aşırı en az yarım saat egzersiz yapmalı, sigaradan uzak durulmalı, düzenli uykuya dikkat edilmeli. Dengeli beslenmeli ve sıcak su ya da sıcak içecekler içilmeli. Ilık tuzlu su ile gargara yapmalı.”

“KALABALIK ORTAMLARDAN UZAK DURULMALI, EL HİJYENİNE ÖNEM VERİLMELİ”

“Akut solunum yolu enfeksiyonlarını azaltmak için öksürme veya hapşırma sırasında ağız ve burun tek kullanımlık mendille kapatılmalı. Tokalaşma ve sarılmadan kaçınılmalı. Kalabalık ortamlardan uzak durulmalı. Özellikle el hijyenine önem verilmeli. Eller en az 20 saniye sabun ve suyla yıkanmalı. Kapalı alanlar sık sık havalandırılmalı.”

“Son 14 gün içerisinde enfeksiyon görülen ülkelerin birinden gelindiyse cerrahi maske takarak en yakın sağlık kuruluşuna gidilmeli. Öksürük, ateş veya nefes almakta zorlanma gibi belirtiler varsa cerrahi maske takarak en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalı. Evde izolasyon önerilen bir kişiyle aynı odada bulunduğunuz anlarda mutlaka maske takılmalı.”

“ANTİBİYOTİKLER VİRÜSLERİN NEDEN OLDUĞU ENFEKSİYONLARI ÖNLEMEK YA DA TEDAVİ ETMEK AMACIYLA KULLANILAMAZ”

Konuşmasında Yeni Koronavirüs’ü tespit etmek için gerekli testlerin ülkemizde mevcut olduğundan bahseden Uysal şöyle devam etti: “Antibiyotikler virüslerin neden olduğu enfeksiyonları önlemek ya da tedavi etmek amacıyla kullanılamaz. Aşı geliştirme çalışmaları devam ediyor. Enfeksiyonun, 60 yaş ve üzeri insanlarda, kronik hastalığı olanlarda ağır seyretme riski yüksek. Buna karşılık 60 yaş altı, dinamik bir insan için risk çok düşük.”

“ASILSIZ HABERLERE İTİBAR ETMEYİN”

“Kaynağı belli olmayan asılsız haberlere itibar etmeyin. Asılsız haberleri üretmek, yaymak, yayılmasını kolaylaştırmak toplumu yanlış davranışlara, korkuya ve paniğe sevk eder. Bu panik salgının daha hızlı yayılmasına sebep olur.”

KORONAVİRÜSTEN 2 BİN 360 KİŞİ, SİGARADAN 716 BİN 498 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

2020 yılının ilk iki ayında dünya üzerindeki kayıt altına alınmış ölüm vakalarının istatistiki verilerini de paylaşan Uzman Doktor Uysal: “2 bin 360 kişi koronavirüsten hayatını kaybederken, 69 bin 602 kişi soğuk algınlığı, 140 bin 584 kişi sıtma, 358 bin 471 kişi alkolden, 716 bin 498 kişi sigaradan ve 1 milyon 177 bin 141 kişi ise kanserden hayatını kaybetti.” dedi.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız