Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü'ne özel program

Eyüpsultan Belediyesi 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’ne özel program düzenledi.

Eyüpsultan Belediyesi Engelliler Sürekli Eğitim ve Rehberlik Merkezi'nde (ESER) eğitim gören down sendromlu öğrenciler tarafından hazırlanan program Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara ve çok sayıda öğrencinin katılımıyla Başkanlık Binası Fuaye Alanı’nda gerçekleşti.

Programda bir konuşma yapan Başkan Deniz Köken, "Bugün sizlerin yaptıklarını burada sizlerle birlikte göreceğiz. Emek verince neler olabileceğini görüyoruz. Bu çalışmalarımız daha da artacak. Alibeyköy bölgesinde yapacağımız hizmet binamızla beraber ESER’in sayısını artıracağız. Şu an 90 civarında öğrencimiz eğitim alıyor. Bu sayıyı 200’ün üzerine çıkaracağız. Velilerimize de teşekkür ediyorum, çocuklarınızla ilgileniyorsunuz. Hep beraber bu konuları çözeceğiz. Gününüz kutlu olsun" şeklinde konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Turan ise konuşmasında şunları söyledi:

"Dünya Down Sendromu Farkındalık gününde sayın Eyüpsultan Belediye Başkanımız ‘Biz bu işin farkındayız’ diyerek bunu en güzel şekilde ifade edecek bir etkinlik düzenlemiş. Kendilerini tebrik ediyorum, çalışma arkadaşlarıyla birlikte başarılar diliyorum"

Kaymakam İhsan Kara da yaptığı konuşmada, "Burada çocuklarımızın yaptığı el emeği eserleri görüyoruz. Ben çocuklarımızı, onlara rehberlik eden değerli öğretmenlerimizi, anneleri, babaları tebrik ediyorum. Hepinize mutluluk diliyorum, birlik beraberliğimizin devam etmesini diliyorum" dedi.

Programda ESER’li öğrencilerin atölye çalışmalarında yaptıkları el emeği ürünlerinin yer aldığı bir sergi oluşturuldu, yine öğrenciler tarafından hazırlanan dans gösterisi sergilendi ve dört atölyenin workshop etkinliği yapıldı.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız