Elektronik Atık Topla, Eğlenceyi Sen de Yaşa

Eyüpsultan Belediyesi, Türkiye’de bir ilke daha imza attı. Elektronik atıkların çevreye verdiği zararı engellemek, çocuklara çevreyi koruma bilinci kazandırmak için “Elektronik Atıkları Topluyoruz, İsfanbul Tema Park’a Gidiyoruz” sloganıyla bir kampanya başlattı.

Eyüpsultan ilçesinde bulunan okulları kapsayan ve Sıfır Atık çalışmaları kapsamında 14 Kasım 2019 – 1 Mayıs 2020 tarihleri arasında düzenlenen kampanyada, en çok elektronik atık toplayan okullara İsfanbul Tema Park bileti hediye edilecek.

Bu kampanya ile birlikte ilçedeki elektronik atıklar öğrenciler vasıtası ile okullarda toplanacak. Bu sayede çok değerli olan elektronik atıklar çöpe karışmayarak geri dönüştürülecek ve ülke ekonomisine büyük bir katkıda bulunulacak.

Kampanya sonunda 100 kg elektronik atık toplayan okullara 1 adet, 300 kg elektronik atık toplayan okullara 5 adet ve bin kg elektronik atık toplayan okullara 20 adet İsfanbul Tema Park bileti verilecek.

ELEKTRİKLİ VE ELEKTRONİK ATIKLARIN ZARARLARI

Kullanım ömrü dolmuş ve tamiri mümkün olmayan elektrikli ve elektronik aletler, kullanım ömürlerini tamamladıklarında, doğru bir biçimde geri kazanılmalı ve bertaraf edilmelidir. Aksi takdirde bu atıklar çevre ve insan sağlığını olumsuz yönde etkiler.

NELER ELEKTRİKLİ VE ELEKTRONİK ATIKTIR?

• Bilgisayar

• Tarayıcı

• Uydu Sistemleri

ELEKTRİKLİ VE ELEKTRONİK ATIK SERÜVENİ

Sokağa terk edilen elektrikli elektronik eşyaların yolculuğunu bilmek ister misiniz?

Sokağa bırakılan veya hurdacıya verilen elektrikli ve elektronik eşyalar öncelikle el değiştirir.

Ardından hiç birşey gözetmeksizin parçalanır. Yağları toprağa ve yeraltı sularına, gazı havaya karışır.

Dünyayı tehdit eden bu durum, biz yeni eşyalarımızı kullanırken, ardımızda yaşanamayacak bir çevre bırakır. Toprağa düşen yağmurdan, yeraltından gelen içtiğimiz kaynak suya, soluduğumuz havaya kadar karışır.

Yıllarca evimizde, ofisimizde, bulunduğumuz tüm ortamlarda hayatımızı kolaylaştıran bu eşyalar, bilinçsizce terk edilince geleceğimizi yok edecektir. Onları lütfen bilinçli ellere teslim ediniz!

Eyüpsultan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Elektrikli ve Elektronik Atıkları her Perşembe günü evinizden alıyor.

Detaylı bilgi için 444 30 00 arayabilirsiniz.