Eyüpsultan Engelliler Eğitim Merkezi, ESER, Down Sendromlu, askerlik, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken

Eyüpsultan Engelliler Sürekli Eğitim ve Rehberlik Merkezi’nde (ESER) eğitim gören Down Sendromlu, otistik ve mental öğrencilerin hayalleri gerçek oldu. Vatani görevlerini gerçekleştirip Mehmetçik olmak isteyen özel çocuklarımız, bir günlük temsili askerlik yapacak.

EN ÖZEL” ASKERLERİN ELLERİNE KINALAR YAKILDI

Eyüpsultan Engelliler Sürekli Eğitim ve Rehberlik Merkezi’ne devam eden dokuz engelli genç, Eyüpsultan Meydanı’nda düzenlenen özel bir programla askere uğurlandı.

Asker uğurlama töreni, Eyüpsultan Belediyesi Mehteri’nin konseriyle başladı.

Programa katılan Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, vatani görevlerini yapmak üzere askere gidecek 9 engelli gencimize Türk bayrakları ve asker şallarını vererek ellerine kınalar yaktı.

Özel gençler, arkadaşları ve aileleri dualar ederek duygusal anlar yaşadılar.

ÇOCUKLARINI ASKERE GÖNDERİRKEN BAYRAM YAPAN TÜRKİYE GİBİ BAŞKA BİR ÜLKE YOKTUR”

Başkan Deniz Köken, programda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Türkiye gibi başka bir ülke yoktur çocuklarını askere gönderirken bayram yapan, kına yakan. O yüzden Allah’ın izniyle bu ülkeye, bizlere hiçbir şey olmaz. Bu işten nasıl zevk aldıklarını, haz duyduklarını sizler de görüyorsunuz. Yarın inşallah Avrupa Yakası’ndaki bütün gençlerle birlikte, bizim gençlerimiz de Hasdal Kışlası’nda askerlik görevlerini yerine getirecekler.

Bu güzel geleneği daha da güzelleştirmek ve devam ettirmek için elimizden geleni yapacağız. Bu vesile ile Ramazan ayınızın mübarek, tuttuğunuz oruçların Cenab-ı Allah’ın nezdinde kabul olmasını diliyorum. Bundan sonraki yaşantınızda da inşallah çocuklarınızla çok daha güzel günler geçirip, onların mürüvvetlerini de görürsünüz.”

Program, Eyüpsultan vaizlerinden Alaattin Mehmedalioğlu’nun duası ile son buldu.

ÖZEL GENÇLER, TEMSİLİ ASKERLİĞİ YARIN HASDAL KIŞLASI’NDA YAPACAKLAR

ESER öğrencisi dokuz genç ve İstanbul’un tüm ilçelerinden gelecek engelli gençler 16 Mayıs Perşembe günü Hasdal Kışlası’nda 1 günlük temsili askerlik yapacaklar.

Saat 10:00’da kışlaya gelecek olan özel çocuklarımız, üniformalarını giydikten sonra eğitime tabi tutulacaklar. Öğle yemeğinin ardından saat 15.00’de yemin töreni gerçekleştirilecek ve teskerelerini alacaklar.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken de yemin törenlerinde özel çocuklarımızın yanında olacak.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız