Eyüpsultan Belediyesi Eyüp Sultan Araştırma Merkezi, EYSAM, Kentsel iletişimde simgesel figür ve karakterler: Eyüpsultan Modeli

Eyüpsultan Belediyesi Eyüp Sultan Araştırma Merkezi (EYSAM), “Kentsel iletişimde simgesel figür ve karakterler: Eyüpsultan Modeli” konulu bir konferans düzenledi.

EYSAM’ın periyodik olarak gerçekleştirdiği EYSAM Akademik Buluşmaları’nın konuğu bu hafta Dil bilimci, İletişimci Prof. Dr. Mete Çamdereli oldu.

EYSAM toplantı salonunda gerçekleşen programa, Çamdereli ile birlikte, dünyaca ünlü koruma uzmanı Prof. Dr. Zeynep Ahunbay, Doç. Dr. Öğretim Üyesi ve Yazar Osman Bayraktar, Kültür Araştırmacısı ve Şair Seyfettin Ünlü, ressam ve grafik sanatçısı Nuray Yüksel katıldı.

Çamdereli, konuşmasında kent ve kent olgusundan, kentlerin sadece büyük kalabalıkların içinde yaşadıkları devasa mekânlar değil aynı zamanda bellek mekanları olduğundan bahsetti.

Sunumunda, Eyüpsultan’a dair somut olmayan kültürel mirasdan da bahseden Çamdereli, kent terimini kentlilik kavramını ve kent belleğinin tezahürlerini, yitik ya da yaşayan kentsel simgeleri, kentin gönüllü trafikçilerini, güncel tarihsellerini, bakıp da göremediklerimizi örneklerle anlattı.

Kentsel iletişimi anlamak içinse figür ve sembollere bakmamız gerektiğini söyleyen Çamdereli, “Böylelikle kenti, kentliliği anlamış olacağız. Ve tüm bunlar başlıbaşına bir iletişim süreci” diye konuştu.

PROF. DR. METE ÇAMDERELİ KİMDİR?

Balıkesir’de doğdu (1962). İlk, orta ve lise öğrenimini Balıkesir’de tamamladı (1979). Selçuk Üniversitesi’nde filoloji okudu (1983).

İstanbul Üniversitesi’nde dil bilim alanında yüksek lisans (1993), iletişim alanında doktora (1997) yaptı. Çeşitli üniversitelerde çalıştı. Halen İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğretim üyesi.

Ana Çizgileriyle Halkla İlişkiler, Yönetişim ve Reklam İletişimi, Reklam Dergi ve Gazeteleri, İletişime Giriş, Reklam Arası, Reklamın Görme Dediği, Çizgiyi Okumak gibi kitaplarının yanında çok sayıda makale, çeviri ve derlemesi bulunuyor.

Ayrıca reklam, halkla ilişkiler ve medya-din konularında ortak editörlü kitap çalışmaları da yürütmüştür.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız