Eyüpsultan Belediyesi'nde yangın tahliye ve kurtarma tatbikatı

Eyüpsultan Belediyesi’nde, İş Sağlığı ve Günvenliği (İSG) kapsamında “Yangın, Tahliye ve Kurtarma Tatbikatı” yapıldı.

Tatbikat, Eyüpsultan Belediyesi Afet Yönetim Birimi (ESAY) ekibi, güvenlik birimi ekibi, yangına müdahale ekibi ve kurtarma ekibi tarafından ortaklaşa düzenlendi.

Tatbikatta öncelikle binada bulunan acil durum sirenleri çaldı. Ardından güvenlik ve ESAY ekipleri binada bulunan personeli kontrollü bir şekilde tahliye etti.

Tahliye sırasında güvenlik ekipleri personele asansörleri kullanmamaları yönünde uyarıda bulundu. Binadan tahliyesi yapılan personel toplanma noktalarına yönlendirildi. Ardından binaya yangına müdahale ve kurtarma ekipleri girdi. Ekipler binada yaralılara müdahale ederek ilk yardım yaptı.

İlk yardım ekipleri tarafından müdahale yapılan yaralılar sedyeyle taşınarak binadan çıkarıldı ve yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirildi.