Eyüpsultan'da atık su ve yağmursuyu altyapı sorunu çözüme kavuşuyor

Eyüpsultan’da özellikle bazı bölgelerde yaşanan su baskını sorunu İSKİ ve Eyüpsultan Belediyesi işbirliğiyle hazırlanan “Atıksu ve Yağmursuyu Kanalları Projesi” ile çözüme kavuşuyor.

Eyüpsultan Defterdar ve Nişancı Mahalleleri genelinde yaklaşık 20 yıldır farklı cadde ve sokaklarda su baskını sorunu yaşanıyordu. Soruna kalıcı çözüm bulabilmek amacıyla “Atıksu ve Yağmursuyu Kanalları Projesi” hayata geçirildi.

Proje kapsamında gerçekleştirilecek kapsamlı çalışmalar sonucu Defterdar ve Nişancı mahallelerinde yağmursuyu altyapı sorunu çözülerek bölge için kalıcı ve sürdürülebilir bir altyapı sağlanacak.

Bu arada, ilçede kentsel dönüşüm sürecinin hızlanması ve imar yollarının genişletilmesiyle birlikte yaklaşık 10 yıldır yağmursuyu toplanmasında sorunlar yaşandığı tespit edildi.

FARKLI MAHALLELERDE 3 BİN METRE YAĞMURSUYU HATTI İMALATI

Tespit edilen sorunların giderilmesi için Alibeyköy’de yürütülen yağmursuyu altyapı çalışmaları çerçevesinde Çırçır, Karadolap, Yeşilpınar, Akşemsettin, Mithatpaşa ve Nişanca mahallelerinde, 300 mm ile 1400 mm arasında değişen çaplarda toplam yaklaşık 3 bin metre yağmursuyu hattı imalatı gerçekleştirilerek sorunlu güzergahlarda kalıcı çözümler sağlandı.

OTAKÇILAR CADDESİ’NDE ASFALTLAMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Bu arada Nişancı Mahallesi Otakçılar Caddesi üzerinde sürdürülen atıksu ve yağmursuyu kanalları çalışmasında sona yaklaşıldı. Caddenin büyük bir bölümünde kanal çalışması tamamlandı. Caddede kanal çalışması tamamlanan bölüm ise ekipler tarafından asfaltlandı.

İlçede sekinlerinin yaşam kalitesinin artırılması adına yapılan çalışmaların tamamlanmasının ardından uzun yıllardır yaşanan su baskını sorunları da çözüme kavuşacak.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız

Whatsapp
Whatsapp İletişim