Eyüpsultan'da Ramazan coşkusu başladı

Eyüpsultan Belediyesi’nin Ramazan ayına özel olarak düzenlediği iftar programları ve etkinlikler başladı.

DEV İFTAR SOFRASINDA HEP BİRLİKTE ORUÇLARINI AÇTILAR

Eyüpsultan Belediyesi tarafından Reşadiye İmam Hatip Ortaokulu’nun bahçesine kurulan dev iftar sofrasında ilk iftar yapıldı.

İftara programına Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken adına Başkan Yardımcısı Cevdet Yıldız katıldı.

Başkan Yardımcısı Yıldız iftar öncesi yaptığı konuşmada vatandaşların Ramazan-ı Şeriflerini tebrik ederek tuttuğu oruçların kabul olması temennisinde bulundu.

Ardından Kur'an tilaveti yapıldı ve akşam ezanının okunmasıyla birlikte vatandaşlar hep birlikte dua ederek oruçlarını açtılar.

RAMAZAN AYI BOYUNCA HER GÜN KURULACAK

Eyüp Sultan Camii’ne yakın konumda olan Reşadiye İmam Hatip Ortaokulunun bahçesinde Ramazan ayı boyunca her gün bin kişilik iftar sofrası kurulacak. Dev iftar sofrasında hem Eyüpsultanlılar hem de Eyüpsultan’a gelen misafirler ağırlanacak.

HER GÜN BİR MAHALLEDE 100 KİŞİLİK İFTARİYELİK

İftar çadırının dışında da Ramazan etkinlikleri devam edecek. Etkinlikler kapsamında Eyüpsultan’da her gün bir mahallede 100 kişilik iftariyelik dağıtımı oluyor. İftariyelikler ihtiyaç sahibi ailelere ve Eyüpsultan’a taşınan depremzede ailelerin evlerine götürülüyor.

TRAFİKTE KALAN SÜRÜCÜLERE İFTARİYELİK

İlçede özellikle trafik yoğunluğunun yaşandığı belirli noktalarda, trafikte kalan sürücülere iftariyelikler ikram ediliyor.

MARKET KARTI VE ERZAKLA İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DESTEK

İlçede yaşayan ihtiyaç sahiplerine yönelik olarak on binlerce gıda paketi ve market kartı verilerek Ramazan’ın bereketi paylaşılıyor.

KADINLARA ÖZEL MUKABELE

Afife Hatun Kültür Evi’nde de 20 Mart ile 17 Nisan tarihleri arasında kadınlara özel Aile Akademisi Mukabele Programı gerçekleştiriliyor. Program hafta içi her gün, saat 11:00 ile 12:00 arasında oluyor.

HER HAFTA SONU ÇOCUK ETKİNLİKLERİ

Yine Ramazan ayı boyunca her Cumartesi ve Pazar çocuk etkinlikleri düzenlenecek. Alibeyköy Osmanlı Park ve Zal Mahmut Paşa Külliyesi’nde birbirinden renkli ve Ramazan’ın manevi atmosferini yaşatacak olan çocuk etkinlikleri, saat 15:00 ile 16:00 arasında gerçekleştirilecek.

ALİBEYKÖY OSMANLI PARK’TA RAMAZAN ÇARŞISI

Geçtiğimiz sene düzenlenen ve milyonlarca misafir ağırlayan Alibeyköy Osmanlı Park Ramazan Çarşısı bu yıl da Ramazan’ın gözde mekanlarından oluyor. Hava şartları da göz önüne alınarak hazırlanan ve tüm gün açık olan Ramazan Çarşısı’nda yöresel ve hediyelik eşya gibi ürünler satılıyor.

ÜNİVERSİTELİLERE İFTAR DEVAM EDİYOR

Geçen sene olduğu gibi bu Ramazan ayında da binlerce öğrencinin faydalandığı Üniversitelilere İftar geleneği de devam ettiriliyor. Eyüpsultan’da öğrenci evinde veya yurtta kalan üniversite öğrencileri için ücretsiz iftar ikramı yapılıyor. Öğrenciler bu hizmetten faydalanmak için belediyenin internet sitesinden başvuruda bulunabilecek.

OSMANLI PARK’TA DERNEK İFTARLARI

Ayrıca Alibeyköy Osmanlı Park’ta Bayburtlular Gecesi, Sinoplular Gecesi, Erzurumlular Gecesi, Sivaslılar Gecesi, Vanlılar Gecesi, Erzincanlılar Gecesi, Malatyalılar Gecesi, Rizeliler Gecesi, Sancaklılar Gecesi, Eyüpsultan Şehit Aileleri Gecesi, Giresunlular Gecesi, Trabzonlular Gecesi, Konyalılar Gecesi, Samsunlular Gecesi, Kars – Ardahan ve Iğdırlılar Gecesi, Amasyalılar Gecesi, Tokatlılar Gecesi, Tüm Balkanlar Gecesi, Yozgatlılar Gecesi, Çorumlular Gecesi, Üsküp Brezalılar Gecesi, Gümüşhaneliler Gecesi, Ordulular Gecesi, Kastamonulular Gecesi, Rumeli Türkleri Gecesi, Ağrılılar Gecesi, Karabük Eflanililer Gecesi ve 81 İl Derneği Gecesi düzenlenecek.

Eyüpsultan’daki derneklerle alınan ortak karara göre programlar da müzik olmayacak, deprem bölgesinde hayatını kaybeden vatandaşlarımız ve tüm şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okunacak.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız