Eyüpsultanlı çocuklar Kur'an'la büyüyor, dinini öğreniyor

Eyüpsultan Belediyesi, “Kur'an'la Büyüyorum” sloganı ile çocuklara yönelik Kur'an ziyafeti programı düzenledi.

BİN 750 ÖĞRENCİ KATILDI

Alibeyköy Osmanlı Parkı'nda gerçekleştirilen programa Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ile birlikte Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara, ilçede bulunan Kur'an kurslarına giden ve Kur'an’a geçen bin 750 öğrenci ile velileri katıldı.

ÇOCUKLARIMIZLA BİRLİKTE BEREKETLİ BİR YAZ GEÇİRİYORUZ”

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda bir konuşma yapan Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken şunları söyledi:

"Kur’an bülbülleri nasılsınız? Bu yaz hem Kur’an öğreniyoruz hem spor yapıyoruz. Veliler bu hizmetleri takip ederek çocuklarını bunlara katılmaya teşvik ederse hizmetlerin artarak devam ettiğini göreceğiz. Yeter ki sizden istek gelsin biz de o isteklere göre kendimize şekil verelim istiyoruz.

ÇOCUKLARA VİALAND BİLETİ HEDİYE

Yaz Spor Okulları’mızda 13 bin çocuğumuz, hem camilerimizin hem bizlerin Kur’an kurslarında bin 750 öğrencimiz var. Bugün bin 750 çocuğumuza Vialand Tema Park’ta, eğlence programına bilet hediye ediyorum. Hocalarınız sizi sırayla oraya götürecek. Çocuklarımızla birlikte bereketli bir yaz geçiriyoruz. Hepinizi tebrik ediyorum"

BİZ ÇOCUKLARIMIZIN İ’LA-Yİ KELİMETULLAH’I YÜCELTMESİNİ İSTİYORUZ”

Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara ise şöyle konuştu:

"Biz çocuklarımızın Kur’an-ı Kerim ile tanışmasını, konuşmasını, kendini ifade etmesini, İ’la-yi Kelimetullah’ı yüceltmesini istiyoruz. Bu yolda çalışan çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum. Velilerimize, çocuklarını bu yaşta, Kur’an- Kerim yoluna sevk ettikleri için teşekkür ediyorum. Keşke bu dönemde çocuk olsaydım. Çünkü bizim zamanımızda bu işler daha zordu. Hayatta iki şeyden ayrılmayın. Birincisi helal ekmek peşinde koşun, ikincisi de daima doğru söyleyin, doğrulardan olun"

Çocukların Kur’an tilaveti ile devam eden programda ayrıca Karagöz - Hacivat ve kukla gösterisi sahnelendi.

Bu arada programa katılan çocuklara ve velilere pilav ikramında bulunuldu.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız