Gri Koç Müftfoğlu'ndan öğrencilere YKS tavsiyeleri

Eyüpsultan Belediyesi’nin düzenlediği, birbirinden önemli konuların konuşulduğu seminerler devam ediyor. Gri Koç Gökhan Müftüoğlu’nun konuk olduğu “YKS’ye 5 Ay Kala Kazanma Navigasyonu” isimli seminerde, sınava girecek öğrencilere tavsiyeler ve taktikler verildi.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in katılımıyla, Eyüpsultan Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen “YKS’ye 5 Ay Kala Kazanma Navigasyonu” isimli seminerin konuğu Eğitimci, Yazar - Gri Koç Gökhan Müftüoğlu oldu. Müftüoğlu seminerde, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) başarıyı yakalamak için öğrencilerin odaklanmasını artıracak tavsiyelerde bulundu, kritik taktikler verdi.

YKS İÇİN 5 ÖNEMLİ TAVSİYE

YKS için kalan süreçte nelerin çok önemli olduğu konusunda 5 ana başlıkta bilgiler paylaşan Müftüoğlu şunları söyledi: “Sizinle bir yolculuğa çıkıyoruz, dışarıda araba bekliyor ve istediğin üniversiteye gidiyoruz desek. Yapacağınız ilk şey navigasyonu açıp konum girmek olur. Yani ‘Hedefimiz ne? Nereye gidiyoruz?’ Buradan başlıyoruz. İkinci başlıkta arka planda ben size soruyorum, niye orayı istiyorsun? O üniversitenin özel bir nedeni vardır ya da o bölümün özel bir nedeni vardır. Üçüncü başlıkta; yol yağışlı, yola çıktık ama aklımızda bir soru var. ‘Doğru yolda mıyım, değil miyim?’ Dördüncü başlıkta ise geriye kalan süreyi ve 15 tatili ben en iyi nasıl sürdürürüm? Navigasyon yolculuğun 4 saat süreceğini yazmış ama ben yolda 5 defa mola verirsem, 10 defa mola verirsem yolculuğun süresi değişir. Beşinci başlık ise ‘Direksiyonda kim var?’ diyeceğiz. Arabayı ben mi sürüyorum? Siz mi sürüyorsunuz? Yoksa çoktan bıraktınız arabayı kendiliğinden mi gidiyor?”

Program sonunda Başkan Deniz Köken, Müftüoğlu’nu tebrik ederek çiçek takdiminde bulundu.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız