Hikaye ve Çocuk Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu

Eyüpsultan Belediyesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 102. yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çok anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Eyüpsultan Belediyesi’nin destekleriyle hayata geçirilen, Ortak Kültür Mirası: Türkiye ve Avrupa Birliği Arasında Koruma ve Diyalog-II (CCH-II) Hibe Programı kapsamında Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “Hikayelerle Şehirler” projesinin kapanış etkinliği “Hikaye ve Çocuk Festivali” Osmanlı Parkı’nda gerçekleştirildi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara, Eyüp Sultan Kültür Sanat Spor Eğitim ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Uysal, Eyüpsultan İlçe Emniyet Müdürü Muharrem Levent Türkmen’in katılımıyla düzenlendi.

Bu arada festivale, yarışmada dereceye giren öğrencilerin dışında çok sayıda çocuk ve aileleri de katıldı.

“BUNDAN SONRA BU PROJELER DEVAM EDECEK”

Kürsüye gelerek festivale katılanları selamlayan ve İtalya’dan ödül töreni için gelen misafirlere ‘Hoş geldiniz’ diyen Başkan Deniz Köken konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu güzel projeyle bir başlangıç yaptık. Bundan sonra bu projeler devam edecek, diğer ülkelerden gelen güzel çocuklarla buluşacaksınız. Fikir alışverişi, bilgi alışverişi yapacaksınız, başka ülkelere gideceksiniz. Böylece hem yabancı lisanınız gelişecek hem dünyayı tanıma fırsatınız olacak. Proje hayırlara vesile olsun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.”

“BÖYLESİNE ANLAMLI BİR PROJEYİ DÜZENLEYEN DEĞERLİ BELEDİYE BAŞKANIMIZI ALKIŞLIYORUM”

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan da yaptığı konuşmada, “Yurt dışından gelen çok değerli konuklarımız, bugün burada bulunan çok değerli yavrularımız ve velilerimiz herkese bayramınız kutlu olsun diyorum. Çocukların güzelliği, neşesi, heyecanı bizi de kapsıyor. Bu bayram neden size armağan edildi? Çünkü siz devletimizin sahibisiniz, milletimizin gelecekteki liderlerisiniz. Bu bayramın size armağan edilmiş olması tesadüf değil. Bu tür etkinliklerin hepsi çocuklarımız için bir vizyon. Ülkemiz inovasyonda, ihracatta, ticarette değişmek istiyor, gelişmek istiyor. Bunu kimlerle yapacağız? Vizyonu yerinde, geleceğini doğru anlamış, tarif etmiş yavrularımızla yapacağız. İşte bunu 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı’nda böylesine anlamlı bir projeyle bir fırsata çeviren değerli Belediye Başkanımızı alkışlıyorum. Sonuçta her şey yavrularımız için.” dedi.

“BÜTÜN ÇOCUKLARIMIZIN KATILIMINI ARZU EDİYORUM”

Kaymakam İhsan Kara ise, “Eyüpsultan Belediyemizi çocuklara yönelik yaptığı bu güzel faaliyet nedeniyle kutluyorum. Bu güzel faaliyetin verimli şekilde devam etmesi için bütün çocuklarımızın katılımını arzu ediyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hepimiz için kutlu olsun.” şeklinde konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZIN GÖZÜNDEN, YÜREĞİNDEN, KÜLTÜRÜMÜZÜ, TARİHE GEÇMİŞ İSİMLERİ YENİDEN TANIMAK İSTEDİK”

Başkan Yardımcısı Uysal ise konuşmasında şunları söyledi:

“Çocuklarımızın gözünden, onların dilinden, yüreğinden, kültürümüzü, eserlerimizi, tarihe geçmiş isimleri yeniden tanımak istedik. Türkiye'de ilk kez çocuklara özel 3 dilde yayın yapan bir hikaye, masal anlatıcılığı oluşturuldu. Bu online platformumuz üzerinden düzenlenen yarışmada dereceye girenler çocuklar için final organizasyonu düzenledik. Bu arada dereceye giren 3 İtalyan çocuk, aileleri ve İtalyan proje ekibi burada misafirimiz. Bugün Türkiye'de dereceye giren çocuklarımızı ödüllendireceğiz.”

EYÜPSULTAN’DAN 125 ÖĞRENCİ KATILDI

Eyüp Sultan Kültür Sanat Spor Eğitim ve Dayanışma Derneği’nin yürütücüsü olduğu ve İtalya`dan CEIPES`in ortaklığında hayata geçirilen proje kapsamında 125’i Eyüpsultan’dan, 100’ü İtalya’nın Palermo şehrinden olmak üzere 11-15 yaş aralığındaki toplamda 225 öğrenci 500 saatlik tarihi hikaye anlatıcılığı ve turizm eğitimi aldı. Eğitim sonrası online platform üzerinden düzenlenen Tarihi Hikaye Yazma Yarışması’nda ödül almaya hak kazanan 15 öğrenci, Alibeyköy Osmanlı Park’ta gerçekleştirilen Çocuk ve Hikaye Festivali’nde ödüllerine kavuştu.

Törende hak kazanan öğrencilere ödülleri Başkan Deniz Köken, Bakan Yardımcısı Demircan, Kaymakam İhsan Kara, Belediye Başkan Yardımcısı Uysal tarafından verildi.

Bir barkovizyon gösterisinin de yapıldığı programda dans ve müzik koreografisi ile Gonca`nın Masal Performansı sahnelendi.

PROJENİN AMACI

“Hikayelerle Şehirler” isimli projenin temel amacı, somut ve somut olmayan kültürel mirasa ilişkin çocuk hikayeleri aracılığıyla Türkiye ve AB arasındaki diyaloğu güçlendirmek ve farklı kültürlerin hikaye anlatımıyla buluşmasını sağlamak.

Bu proje, çocukların iki farklı kültüre ait kültürel mirasları hakkında hikayeler oluşturmalarını ve bunları akran öğretimini teşvik etmek için paylaşmalarını ve ayrıca kültürel vurgu vizyonunu geliştirmelerini hedeflemektedir.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız