Kadın istihdamına destek: ESBAŞ Otoparklarında kadın personel dönemi başladı
Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen, kadınların iş gücüne katılımını artırmak ve toplumsal refahı güçlendirmek amacıyla önemli bir projeyi hayata geçirdi. Belediyeye bağlı olarak hizmet veren ESBAŞ otoparklarında kadın personel görevlendirilerek, kadın istihdamına yönelik yeni bir uygulama başlatıldı.
Kadınların ekonomik hayatta daha aktif rol almasını hedefleyen Eyüpsultan Belediyesi, bu adımla yalnızca aile bütçesine katkıyı değil, aynı zamanda toplumsal kalkınmayı da desteklemeyi amaçlıyor. Belediye bünyesinde farklı birimlerde görev alan kadın çalışanlar, artık sahada da aktif şekilde görev üstleniyor.
Bu kapsamda ESBAŞ otoparklarında göreve başlayan kadın personeller, hem iş hayatına katılım sağlıyor hem de hizmet kalitesine katkıda bulunuyor. Uygulamayla birlikte kadın istihdam oranının daha da artırılması hedefleniyor.
“KADINLAR HER YERDE OLMALI”
Teleferik Otoparkı’nda gişe görevlisi olarak çalışan 39 yaşındaki Cansev Solmaz, kendi isteğiyle başvurduğunu belirterek, “Dört gündür görev yapıyorum. Kadınlar artık her yerde olmalı. Burada çok güzel karşılanıyorum. Çalışma arkadaşlarım da bana çok destek oluyor” dedi.
“EVDEKİ KIZIM BENİLE GURUR DUYUYOR”
EKSM Otoparkta görev alan iki çocuk annesi, 46 yaşındaki Melek Eriş ise duygularını şu sözlerle ifade etti: “Güzel bir iş imkânı oldu, ekmek paramı kazanıyorum. Kadın isterse her şeyi yapabilir. Vatandaşlardan da çok olumlu tepkiler alıyorum. Evdeki kızım benimle gurur duyuyor, ‘Sen her şeyi yapabilirsin’ diyor. Bu da bana özgüven veriyor. Başkanımıza destekleri için çok teşekkür ediyorum.”