Kemerburgaz Yaşam Parkı Açıldı

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Eyüpsultan’ı daha yeşil, daha konforlu bir geleceğe taşımak adına yoğun mesai harcıyor.

Çalışmalarını “Eyüpsultan’a Hizmet Etmeyi Seviyoruz” prensibiyle sürdüren Başkan Deniz Köken, Kemerburgaz’a yepyeni bir park kazandırdı.

İlçe sakinlerinin keyifli vakit geçirebilecekleri, komşularıyla sohbet edebilecekleri, çocukların gönüllerince oynayıp eğlenebilecekleri “Kemerburgaz Yaşam Parkı”nın açılışı Başkan Deniz Köken tarafından gerçekleştirildi.

Tören, bando ekibinin performansıyla başladı. Törende konuşan Köken, adaylığı sürecinde çalışmalarını yürütürken alanı gezdiğini ve vatandaşlara park yapacağına yönelik söz verdiğini, bugün ise sözünü tuttuğunu belirtti. Başkan Deniz Köken, ilçede vatandaşların kullanabileceği yeşil alanları çoğaltmaya yönelik çalışmalar gerçekleştirdiklerine de dikkat çekti. Ardından 4 bin 300 metrekarelik alan üzerine kurulan parkın açılış kurdelesi kesilirken alanda vatandaşlara pamuk şeker, patlamış mısır gibi ikramlarda bulunuldu. Açılışa gelen çocuklardan biri ise Başkan Köken'e hediye takdiminde bulundu.

“SÖZ VERMİŞTİK 1 YIL İÇİNDE YAPTIK”

Vatandaşların çeşitli aktivitelerde bulunabilecekleri bir parkı hizmete sunduklarını ifade eden Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, ”Burası 4 bin 300 metrekarelik bir alan, mazisi var. Adayken gezerken buradan çok şikayet almıştık. Çamur içindeydi burası o gün söz vermiştik. 1 yıl içinde de yaptık. Arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz, güzel bir yer oldu. Kemerburgaz zaten güzide bir yerimiz, park yakıştı. Yılbaşına kadar her ay bir etkinliğimiz olacak. Tam bir yaşam vadisi, çok büyük parklardan ziyade insanların evlerinden çıktığında kullanabilecekleri alan olsun” diye konuştu.

ÇEVRE DUYARLILIĞI ÖN PLANDA TUTULDU

Eyüpsultan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan ve 4 bin 300 metrekarelik alan üzerine kurulu olan parkta çevre duyarlılığı ön planda tutuldu. Park içerisine oyun grubu ve çocukları oynarken ebeveynlerin rahatça oturarak vakit geçirebilecekleri dinlenme alanları yapıldı.

2 BİN 500 METREKARELİK YEŞİL ALANA SAHİP

Bu arada çocukların düşme sonucu yaralanmalarını önlemek amacıyla zemin özel olarak kauçukla kaplandı. 2 bin 500 metrekarelik yeşil alana sahip olan parkta, bisiklet parkuru, yürüyüş parkuru, çok amaçlı top sahası ve çocuk oyun alanı mevcut.
1 YILDA 10 YENİ PARK YAPILDI

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in göreve gelmesinden bu yana vatandaşların sosyalleşebileceği, çocukların daha fazla oyun oynayabileceği yeni alanlar inşa edildi.

Eyüpsultan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Eyüpsultanlıların daha güzel vakit geçirebilmesi için 1 yılda yaklaşık 15 bin metrekarelik alanda 10 yeni park yaptı.

Park yapımıyla çocukların rahatça ve güvenle oynayabileceği alanlar oluşturulurken fitness aletleri, top sahası ve piknik alanlarıyla vatandaşların kullanımına sunuluyor. Yürüyüş alanları ve bisiklet parkuruyla ise insanların rahatlıkla spor yapması teşvik ediliyor.

Eyüpsultan Belediyesi’nin 1 Yılda Yaptığı Parklar

MAHALLESİ PARKIN ADI ADRESİ

1- Çırçır Burkulan Sokak Parkı Burkulan Sokak

2- Çırçır Şelale Parkı Tuna Sokak

3- Çırçır Park Sokak Parkı Park Sokak

4- Esentepe Cevahir Sokak Cevahir Sokak

5- Güzeltepe Dikmen Caddesi Parkı Dikmen Caddesi

6- Güzeltepe Ender Sokak Parkı Ender Sokak

7- Işıklar Işıklar Parkı Işıklar Mahallesi

8- İslambey Hayali Salih Sokak Parkı Hayali Salih Sokak

9- Mimarsinan Kemerburgaz Yaşam Parkı ( 2. Atmaca Sokak Parkı )

10- Yeşilpınar Gençlik Parkı Gençlik Sokak

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız