pirinççi,

Eyüpsultan Pirinççi Mahallesi eski Habibler Bölgesinde yılların kangren olmuş imar sorunu, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in yoğun çalışmaları sonucu çözüme kavuştu.

Pirinççi Mahallesi’nde 49 hektar alana yönelik yapılan plan çalışması 2019 yılında onaylanmış olmasına rağmen, plan koşullarının alandaki sorunu çözemeyeceğinin görülmesi üzerine çalışmaları ivedilikle başlatan Başkan Deniz Köken, tüm şartları zorlayarak alanda plan revizyonuna gitti.

Bölgenin proje alanı olması sebebiyle plan revizyonu çalışması birçok eşik tarafından kısıtlanmasından dolayı, 119.6 hektarlık alan Rezerv Alan ilan edilerek 1/100.000 – 1/5000 ve 1/1000 planlar İSKİ yönetmeliği doğrultusunda ve alanın tüm koşullarının kullanılmasını sağlayacak beklentileri karşılayan bir plan olarak hazırlandı.

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Eyüpsultan Belediyesi, 49 hektar olan çalışma alanına 309 – 312 Parseller ve Derbent kısmını da katarak 119.6 hektar alana çıkartmış ve onaylanması olanaksız görülen İmar Planını onaylattı.

Onaylanan İmar Planı ile vatandaşlarımız donatı alanlarına terk işlemlerini yaparak konut ihtiyaçlarını karşılayabilecek olup, yapılan donatı terkleri ile Anaokulu, İlkokul ve Ortaokul Alanları, Belediye ve İdari Hizmet Alanları, Sağlık, Sosyal Kültürel Tesis, Cami ve Park Alanları yapılacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, “Pirinççi Mahallemizdeki 50 yıllık imar problemini çözmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız imar planlarını onayladı, 50 hektarlık alanı 120 hektara çıkartarak sorunların büyük bir kısmını çözmüş olduk. Komşularımıza hayırlı olsun” dedi.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız