Sağlıklı ve Sürdürülebilir Gıda için elele verdik

Eyüpsultan Belediyesi, Toplumsal Açlıkla Mücadele ve Eğitim Derneği (TAMEV) işbirliğinde, 16 Ekim Dünya Gıda Günü nedeniyle “Doğadan Sofraya: Sağlıklı ve Sürdürülebilir Gıda” konulu bir seminer düzenledi.

Galeri Eyüpsultan’da düzenlenen seminerin moderatörlüğünü Gastronomi Dergisi Genel Yayın Yönetmeni, iletişim stratejisti ve sürdürülebilirlik gönüllüsü Merve Erdoğan yaparken konuşmacılar çevre aktivisti ve sıfır atık projeleri danışmanı Selda Güleç, İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı ve Gıda Mühendisi Doç. Dr. İlkay Gök ile Tüketici Konfederasyonu Sürdürülebilir Üretim Komitesi Başkanı ve Gıda Mühendisi Nurten Sırma oldu.

Seminer öncesi kürsüye gelen, aynı zamanda kendisi de bir TAMEV gönüllüsü olan Kültür İşleri Müdürü Sema İnci, Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen’in selamlarını ileterek başladığı konuşmasında, bilinçli ve sürdürülebilir bir yaşam anlayışını destekleyen çalışmalara çok önem verdiklerini söyledi.

Beslenmeden sürdürülebilirliğe kadar birçok konuda değerlendirmenin yapıldığı seminerde konuşmacılar, doğanın bize sunduklarını koruyarak sağlıklı ve sürdürülebilir bir geleceğe nasıl birlikte adım atılacağı, doğa dostu yaşam ve gıda israfını önlemenin yolları, sofralarımıza gelen her lokmanın ardındaki emek konularını konuştular.

Ayrıca, üreticiden tüketiciye kadar uzanan sürecin her aşamasında sorumluluk ve bilinç taşımanın önemi, gastronomide sürdürülebilirlik üretim ve gıda güvenliği, sıfır atık ve su kaynaklarının korunması, Türkiye’de gıda ve su kaybıyla israfın üretici ve tüketici perspektifinden analizi gibi konularda bilgiler paylaştılar.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız