Emeğin sergisi sanatseverlerle buluştu

Eyüpsultan Belediyesi tarafından düzenlenen “Sanata Dair İzler” Sergi ve Festivali kapılarını açtı.

Eyüpsultan Belediyesi sanat ve mesleki eğitim merkezlerinde 2021 - 2022 eğitim döneminde farklı branşlarda eğitim alan kursiyerlerin eserlerinden oluşan sergi ve festivalin açılışını Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken yaptı.

Eyüpsultan Kültür ve Sanat Merkezi'nde açılan emeğin sergisine Başkan Deniz Köken’le birlikte AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Rabia İlhan, AK Parti İlçe Teşkilatı, Meclis üyeleri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“VATANDAŞIN KAZANCI BİZİM MUTLULUĞUMUZDUR”

Açılışta konuşan Başkan Deniz Köken, hediye işinde, el emeğinde Eyüpsultanlı kadınların artık adının geçeceğini vurgulayarak şunları söyledi:

“3. yılında artık yavaş yavaş şaheserler ortaya çıkmaya başlamış. Pazarlarda hediye işinde Eyüpsultan’ın kadınlarının da, ESMEK’lerinde adı geçecek. Bundan sonra bütün sanat çarşılarında, sanata dair olan her şeyin içinde Eyüpsultan Belediyesi’de olacak inşallah. Bizim kurslarımıza gelen kursiyerlerimiz bu eserlerini İstanbullular ve ülkemiz insanlarıyla buluşturmuş olacaklar. Biz bu ürünlerin pazarla da buluşmasını, ekonomiye de katkıda bulunmasını istiyoruz. Buradaki her şey üretim. Üretim çok kutsaldır. Tükettiğinin fazlasını üretirsek kalkınmış oluruz. Bu evden başlar, sokakta devam eder, belediyelerde orta ölçekte olur ve ülke olarakta zirve yapar. O yüzden hem tarımda, hem el emeğinde üretimi teşvik ediyor; destekliyoruz. Biz bu işlerden ekstra bir gelir elde etmiyoruz, buradan benim vatandaşlarım evine gelir olarak ne götürebiliyorsa bizim için büyük bir kazançtır. Yani sizin kazancınız bizim mutluluğumuzdur. Vatandaşımızın elindeki ürünü pazara çıkarıp elindeki el emeğini ortaya çıkarmanın gayretleri içindeyiz.”

“BU EMEK VE SABIR, PARA YA DA MADDİ BİR ŞEYLE ÖLÇÜLMEZ”

Sergide kadınların üretim ve istihdam noktasındaki emeklerine, gayretlerine şahit olduklarını söyleyen AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Rabia İlhan ise şu açıklamalarda bulundu:

“Ben oradaki el emeklerini gördüğümde kadınların kendi dünyasındaki şefkatini sevdasını, aşkını üzüntüsünü hasretini aslında ilmek ilmek oraya nasıl dokuduklarına, nasıl oraya geri döktüklerini bizzat da şahit olmuş oldum. Tabi bu emeğin bu sabrın ortaya bir eser çıkarmak kolay bir şey değildir. Bir eserin ortaya çıkması için gösterilen sabrın, metanetin, fedakarlığın, emeğin hiçbir para ya da maddi bir şeyle ölçülmesi mümkün değil. Bu anlamda el emeğinizi buraya taşıdığınız ve istihdama katkı sağladığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

GELENEKSEL SANATLARDAN 104 ESER SERGİDE SANATSEVERLERLE BULUŞTU

Sertarikzade Kültür ve Sanat Merkezi ile Zal Mahmut Paşa Külliyesi’nde 10 Ekim 2021 tarihinde başlayan ve toplam 8 branştan oluşan hat, tezhip, minyatür, ebru, kaligrafi, çini, seramik ve çömlek derslerini 550 öğrenci başarıyla tamamladı. Sergide hat, ebru, tezhip, kaligrafi gibi farklı branşlarda eğitim almış kursiyerlerin 104 eseri sergilenmekte.

ESMEK’LERDE EĞİTİM ALAN 720 ÖĞRENCİNİN 1500 ÜRÜNÜ SERGİDE YER ALIYOR

Eyüpsultan Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Merkezleri (ESMEK) 2021 – 2022 eğitim döneminde 9 merkezde 25 alan ve 175 branşta eğitimler verildi. Bu süreçte kurs merkezlerine 7.702 kursiyer başvuruda bulundu. Sergide ESMEK’lerde eğitim alan 720 öğrencinin 1500 ürünü sergileniyor.

FESTİVAL KAPSAMINDA WORKSHOPLAR VE KÜLTÜREL AKTİVİTELER DÜZENLENECEK

Sanata Dair İzler Sergi ve Festivali, 3 – 14 Haziran’da saat 11.00 – 19.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak. Sergide Makrome Anahtarlık Yapımı, Ahşap Yıkama Tekniği ile Anahtarlık Yapımı, Kil ile Obje Yapımı, Çoraptan Bebek Yapımı, Parafinle El Bakımı, Kitap Ayraç Yapımı, Patili Dostlarımıza Kıyafet Dikimi gibi workshoplar düzenlenecek. Ayrıca müzik dinletileri, söyleşiler, kitap imza günleri, müzik dinletileri gibi farklı kültürel etkinlikler gerçekleştirilecek.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız